Örömmel felsorakoznak egy virtigli náci mögé

A moslékosvödör koalíciónak soha, semmihez sem volt erkölcsi alapja.

2020. 08. 19. 13:14
BR Lszl; MAGYAR Zoltn
Budapest, 2020. január 29. Magyar Zoltán jobbikos országgyûlési képviselõ (j) és Bíró László, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselõje sajtótájékoztatót tart a tokaji borokkal kapcsolatban Budapesten, a Legfõbb Ügyészség épülete elõtt 2020. január 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az antiszemitizmus mint fenyegetés, mint vád és leselkedő veszély mindig is politikai fegyver volt a baloldal kezében. Valójában soha sem érdekelte őket a zsidóság sorsa, gyakran még azokat sem, akik maguk is zsidók voltak – lásd Karinthy Ferenc híres naplóbejegyzését a „pesti zsidó újságírókról”, akik gyalázzák Izraelt. S ezzel a Karinthy-idézettel meg is érkeztünk a lényeghez. Amikor sok-sok évvel ezelőtt egy cikkemben felidéztem ezt a mondatot, azonnal rám szabadult a baloldali sakálfalka, hogy micsoda antiszemita vagyok én, ez már aztán tűrhetetlen. És ne felejtsük – ha kell, hát leírom hetente –, a rendszerváltástól egészen addig, ameddig Heller Ágnes rá nem ütötte a kóserpecsétet Vona Gáborra, az volt a mantra, hogy aki Izraelt bírálja, az antiszemita. „A modern antiszemitizmus az Izrael-ellenesség” – adták ki a jelszót azok, akik 1989-ig Izraelt gyalázták. És antiszemita lett itt mindenki, az MDF-től a Fideszig, Csurkától Semjénig (bizony, akkoriban elég volt az antiszemitizmus vádjához annyi, hogy valaki szakállas bácsikról beszéljen), s ha éppen nem akadt elegendő és főleg elég félelmetes antiszemita, akkor gyorsan hozattak egyet-egyet, lásd Szabó Albert vagy Bácsfi Diána.

S akkor most álljon itt három idézet:

„A kutyám majd megveszik amikor a »tetűcsúzdások« elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják mi a helyzet”.

„Kikapcsolták a zsidó uzsorabanktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését”.

„A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint Judapest.”

Vajon kitől származnak ezek a mondatok? Csurka Istvántól? Goebbelstől? Tőlem? Ugyan, dehogy! Ezek a mondatok Bíró Lászlótól származnak. Önök pedig most joggal teszik fel a kérdést, kicsoda az a Bíró László? Igen, egy senki. Egy igazi nyilasházmester, ám történetesen ő az „összellenzéki” jelölt a tragikusan elhunyt Koncz Ferenc helyére a szerencsi körzetben. Amúgy jobbikos, ha eddig nem jöttek volna rá, nézzék meg az arcát és a szakállkáját.

Nos, ez a Bíró László követte el a fenti mondatokat. És? Igen, tisztelt olvasóim, pontosan erről az és-ről szól ez a cikk is. Arról, hogy a hazai baloldalnak soha nem számított és most sem számít az antiszemitizmus, és bármikor örömmel felsorakoznak egy virtigli náci mögé, bármikor felhasználják a nyilasházmestereket, a „kisnyilasokat”, ha politikai érdekeik ezt kívánják meg.

Hajdan egy emberi selejt, bizonyos Rákosi Mátyás állt elő azzal a veretes gondolattal, miszerint „elvtársak, önöknek könnyű a dolguk – de nekem kilencmillió fasisztával kell a szocializmust felépítenem.”, és hozzá is fogott. És lám, a hazai baloldal visszatér gyökereihez, és nekilát Bíró Lászlóval „eltüntetni” és „börtönbe zárni” Orbánékat, továbbá felépíteni a szocializmust, ugyanis most éppen az a remek ötletük akadt, hogy legyen minden ingyen. (Amikor hatalmon voltak, az volt a jelszó, hogy „nincsen ingyen leves”, de hát kérem, változnak az idők…)

S persze a nemzetközi baloldal is visszatért gyökereihez, hiszen ma egy magára valamit is adó baloldali antiszemita és Izrael-ellenes, Amerikától Franciaországig. S mindez persze nem fogja megakadályozni a hazai baloldalt abban, hogy továbbra is antiszemitázzon, és Bíró Lacival a háta mögött antiszemitázza mondjuk a Hír TV szereplőit egy kifejezetten vicces és ártatlan „jákobozás” miatt.

Ennek a moslékosvödör koalíciónak soha, semmihez sem volt erkölcsi alapja, lévén moral insanity. A legkevesebb oka s joga pedig az antiszemitázáshoz van, erre többek között Bíró László a cáfolhatatlan bizonyíték.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.