Pintér Sándor munkatársának adta ki magát a csaló

A Nemzeti Védelmi Szolgálat ismét a belügyminiszterre hivatkozó csalót buktatott le.

2020. 05. 05. 9:05
null
Fotó: BRFK Kommunikációs Osztály
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét a belügyminiszterre hivatkozó csalót fogtak el a rendőrök, miután a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) operatív felderítése után feljelentést tett az illetékes Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK). Pintér Sándor még országos rendőr-főkapitányként adta ki a rendelkezést arról, hogy válogatás nélkül mindenki ellen büntetőeljárást kell indítani, aki rá hivatkozva követ el bűncselekményt, vagy próbál meg előnyöket elérni, üzletet kötni.

Pintér már belügyminiszterként megerősítette ezt a parancsát, amely a mai napig érvényben van. Az NVSZ pedig rendszeresen – évente két-három alkalommal – fel is deríti az ilyen eseteket, majd az operatív nyomozás végén nyílttá teszik az eljárást, feljelentést tesznek az illetékes hatóságnál. Mint az a legfrissebb ügyben is történt.

A BRFK ma tette közzé a rendőrségi honlapon, hogy a főkapitányság felderítő főosztály vizsgálati osztálya jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást B. Zsolt 45 éves, K. Árpád 50 éves és T. Péter Balázs 48 éves budapesti lakosok ellen.

B. Zsolt – társai közreműködésével – egy ferencvárosi ingatlan adás-vételével kapcsolatban tévesztett meg egy budapesti házaspárt. A cukrász végzettségű B. elhitette a házaspárral, hogy a rendőrség munkatársa, közvetlen főnöke a belügyminiszter, gyakorlatilag dr. Pintér Sándor jobbkeze, így az ügyintézésben segítségükre tud lenni. Segítő közreműködése fejében a házaspár két hónap alatt több részletben legalább ötmillió forintot adott át neki az állítólagos ügyintézésért.

Fotó: BRFK Kommunikációs Osztály

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentését követően B. Zsoltot akkor fogták el a fővárosi nyomozók, amikor egymillió forintot vett át az ingatlan állítólagos átíratásának költségeire. A nyomozók előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható T. Péter Balázst és K. Árpádot is.

B. Zsolt beismerő vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetésére rossz anyagi helyzetét kihasználva T. Péter Balázs vette rá. A házaspártól kapott összegeket T. Péter Balázsnak adta át, akitől alkalmanként készpénzt, illetve kisebb értékű ajándékokat kapott cserébe. A házaspárt megtévesztő legendákat T. Péter Balázs és K. Árpád találta ki. T. Péter a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, a terhére rótt bűncselekményt tagadta, K. Árpád a gyanúsítás ellen panasszal élt, a vallomástételt megtagadta. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.