Sápi Attila halott lehet, kérdés: ki és miért ölte meg?

Sápi Attila zuglói szocialista önkormányzati képviselő minden valószínűség szerint halott, hiszen semmilyen digitális nyomot nem hagyott maga után 2016. január 5-i eltűnése óta. Egy biztos, a politikust megfenyegethették és meg is verték, mielőtt nyoma veszett.

2021. 01. 05. 6:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Ma öt éve, hogy nyomtalanul eltűnt Sápi Attila, az MSZP zuglói önkormányzati képviselője, aki vélhetően már nincs az élők sorában. Ugyanúgy járhatott, mint Katzenbach Imre, aki tíz éve tűnt el, majd tavaly kiásták a holttestét egy erdőben. Az eddigi adatok szerint Katzenbachot félmilliárd forintért, valamint azért ölték meg, hogy a szocialista–liberális kormány egyik botrányában, az Eclipse-ügyben ne tudjon terhelő vallomást tenni társaira.

Sápi Attilát – aki a kerületi alapszervezetet vaskézzel irányító Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő személyes felfedezettjeként lett zuglói önkormányzati képviselő – a BRFK továbbra is eltűntként keresi. A férfit a hatóságok a körözési törvény alapján 2106. január 5-ig biztosan keresni fogják, ha addig nem kerül elő élve vagy holtan.

Az eltűnésekor 43 éves szocialista politikus őrző-védő cége klasszikus körbetartozós lenyúlás részese volt; a céget Sápi eltűnése után az adóhatóság felszámolta és törölte a cégjegyzékből. Kiderült, hogy a Toro Security System Vagyonvédelmi Kft. legalább 176 millió forint kárt okozott az államnak. Azt, hogy ez a pénz végül kinél, kiknél landolt, nem sikerült megállapítani. Az indíték így adott, ennyi pénzért vagy éppen azért, hogy ne tudja elárulni a körbetartozási lánc szervezőjét, haszonélvezőjét, megölhették.

Sápi Attila, az eltűnt önkormányzati képviselő 176 millió forinttal rövidítette meg az államkasszát

Tény, hogy Sápit az eltűnése előtti napokban megverték, amiről a Privát Kopó című bűnügyi portál írt, és az információt a rendőrség sem cáfolta. A lap szerint Sápi aznap váratlanul megjelent az egyik hölgyismerőse budai lakásán, és az éjszakát is ott töltötte. – Attila nagyon zavartan viselkedett, kérdésemre, mitől keletkeztek a testét borító sérülések, csak annyit válaszolt, hogy verekedett. Azt, hogy milyen okból és kivel, kikkel került összetűzésbe, többszöri kérdésemre sem árulta el – magyarázta a portálnak a fiatal nő. A cikkben elhangzottak alapján egyáltalán nem zárható ki, hogy a verés figyelmeztetés volt, hogy a szocialista politikus tartsa a száját.

Sápi Attila az eltűnése óta semmilyen nyomot nem hagyott az interneten, nem kereste hozzátartozóit, barátait, ismerőseit, elvtársait, nem is üzent nekik. Amennyiben még él, lehetséges, hogy egy olyan országba menekült, ahol személyazonosságot váltva el tudott tűnni ellenségei és a magyar hatóságok elől. Egy eltűntek felkutatására szakosodott magánnyomozó szerint a hosszabb ideig sikeresen bujkáló bűnözők évekig meg tudják állni, hogy ne keressenek senkit a régi életükből. Aztán akár évtizedekkel később már annyira biztonságban érzik magukat, hogy keresni kezdik a kapcsolatot a családjukkal vagy éppen volt szeretőjükkel. Ám napjaink digitális világában minden hírközlést, internetet használó hagy valamilyen nyomot maga után. Egyetlen sms, e-mail, üzenet, telefonhívás elég ahhoz, hogy a szakember – rendőr, titkosszolgálati elemző, magánnyomozó – megállapítsa, él az eltűnt, sőt azt is, hogy hol bujkál. A bűnözők fejével gondolkodó nyomozók pedig pontosan tudják, hogy például Sápi kivel keresné a kapcsolatot, ha még élne.

– Arra semmilyen adat nincs, hogy a szocialista politikus él. De ha élne, hova is mehetne? – tette fel a kérdést az általunk megkérdezett magánnyomozó. – Például a donyecki térségbe, ahol jelenleg is háború zajlik? Azt tudjuk, hogy Sápi két jó barátja is ott halt meg. Erről maga a politikus posztolt a legnagyobb közösségi oldalon 2015. április 6-án. Azt írja a Facebook-bejegyzésében: „Most szóltak, két barátom halt meg Ukrajnában, amikor is nincs jelen pillanatban háború… Mit teszünk mi? Mit tehetünk mi?” – idézte az MSZP-politikust a magánnyomozó, aki szerint azonban kicsi a valószínűsége, hogy a háborús térségbe menekült volna a baloldali politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.