Simicskó: Az igazi hazafi sohasem lehet soviniszta

A zánkai Erzsébet-táborban minden héten szerdán tartják a hősök napját, amikor katonák, tűzoltók, mentők és rendőrök mesélnek a fiataloknak hivatástudatról, és bemutatják nekik a munkájukat.

Magyar Nemzet
2019. 08. 01. 7:47
SIMICSKÓ István
Budapest, 2018. július 5. Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a HS elnöke autogramot ad a Honvédelmi Sportszövetség (HS) Bátrak Ligája elnevezésű országos programsorozatának nyitórendezvényén a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban 2018. június 7-én. A Honvédelmi Sportszövetség 250 millió forinttal támogatja a tagszervezetek programjait. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zánkai Erzsébet-táborba látogatott tegnap Simicskó István (képünkön), hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos. Itt minden héten szerdán tartják a hősök napját, amelyen a Magyarország történelmét felelevenítő interaktív programok mellett azokkal a hivatásokkal ismerkedhetnek meg a táborozók, amelyek biztonságukat szolgálják. Ilyenkor katonák, tűzoltók, mentők és rendőrök mesélnek a fiataloknak hivatástudatról, és bemutatják nekik a munkájukat.

– Fontos, hogy a gyermekek a nyarat aktív pihenéssel töltsék, és szervezett lehetőségük legyen, hogy sok programot kipróbálva megerősödhessenek szellemi, lelki és fizikai értelemben is – nyilatkozta lapunknak Simicskó István az eseményről.

– A patrióta életérzést és a szülőföldhöz való kötődést szeretnénk kialakítani és megerősíteni a gyerekekben – tette hozzá a kormánybiztos.

Simicskó István a Magyar Nemzetnek azt is elmondta, az egészséges nemzettudat, a közösséghez tartozás mindig többet jelent, mint amikor valaki csak egyénként gondolkodik az életéről.

– Az ember közösségi lény, ezért is fontos, hogy a szülőföldhöz való ragaszkodást erősítsük – hangsúlyozta a politikus, aki szerint az igazi hazafi sohasem lehet nacionalista vagy soviniszta, mert a hazaszeretet nem mások lenézését vagy hátrányos megkülönböztetését jelenti.

A zánkai Erzsébet-táborban egyébként a nyár folyamán hetente mintegy 2500, összesen több mint 30 ezer gyerek kapcsolódhat ki a Balaton mellett nyaralva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.