Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

Ötödik alkalommal csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Kulturális Örökség Napjai országos programsorozathoz. A szombati tematikus sétákra mintegy kétszázan látogattak el a Fiumei úti sírkertbe.

Forrás: MTI2020. 09. 19. 20:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén a séták mellett a családoknak is programmal készült a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI), délután kincskereső játékra hívták a legkisebbeket – közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, évek óta egész napos tematikus sétákon lehet felfedezni a Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhelyet a Kulturális Örökség Napjain. A NÖRI szervezésében megtartott programon idén nyolc különböző tematikájú sétán ismerhették meg az érdeklődők a művészparcellát, a mauzóleumokat, illetve bepillanthattak a Magyarország egyik legnagyobb temetőjében nyugvó zenészek, zeneszerzők, szobrászok és építészek élettörténetébe.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A gyermekeknek szervezett kincskereső játék során a legkisebbek bebarangolhatták a titkos történetekkel és felfedezésre váró szobrokkal teli Fiumei úti sírkertet. A program során a résztvevők egymásba kapcsolódó rejtvények és feladványok megfejtésével juthattak el a kincses ládához. A feladvány megfejtését feladatlap, kincses térkép, információs kártyák és puzzle is segítette.

– A Nemzeti Örökség Intézetének kezdettől fogva célja, hogy a Fiumei úti sírkertet a legfiatalabbak is felfedezzék. Irodalmunk és történelmünk megismerését érdemes már gyermekkorban elkezdeni, és erre kiválóan alkalmasak a NÖRI programjai. Felnőtteknek szóló sétáink egyre népszerűbbek, és abban bízunk, hogy a gyermekeknek szervezett programjaink hasonlóan sok érdeklődőt vonzanak – hangsúlyozta a program kapcsán Radnainé Fogarasi Katalin, a NÖRI főigazgatója.

A Nemzeti Örökség Intézetének sétái egész évben ingyenesen elérhetők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.