Horribilis mennyiségű pénzt áldoz a kormány a gazdaság újraindítására

Orbán Viktor miniszterelnök már látta az ezt megalapozó költségvetési tervezeteket.

2021. 04. 16. 9:03
FRJES Balzs; ORBN Viktor ; Ginon, Olivier
Budapest, 2021. februr 23. A Miniszterelnki Sajtiroda ltal kzreadott kpen Orbn Viktor miniszterelnk (j) s Olivier Ginon, a Hungexpt zemeltet francia GL events cgcsoport elnke (b2) ltogatst tesz a Hungexpo terletn 2021. februr 23-n. A kormnyf s Olivier Ginon megbeszlsn a magyar gazdasg jraindtsrl, ezen bell is a rendezvnyszervez szektor talpra lltsrl volt sz. Balrl Frjes Balzs, a Miniszterelnksg Budapest s a fvrosi agglomerci fejlesztsrt felels llamtitkra. MTI/Miniszterelnki Sajtiroda/Fischer Zoltn Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Idén és jövőre ötezermilliárd forintot fogunk fordítani a gazdaság újraindítására

– jelentette ki reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor. – Nemcsak reményt látok már, hanem látom az esélyt – mondta a miniszterelnök, aki arról is szólt, hogy már bemutatták neki a következő költségvetés tervezetét, amit Varga Mihály és a Pénzügyminisztérium készít. Ez alapján kijelentette, hogy még több munkahely létrehozására van esély, mint korábban.

A miniszterelnök arról is beszámolt, hogy számos egyeztetést folytattak a bajba jutott szektorok képviselőivel. A kormány tárgyalópartnerei közül külön kiemelte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát, és köszönetet mondott a szállodaipar és a vendéglátóipar képviselőinek is. Orbán Viktor a teraszok szimbolikus nyitása kapcsán megjegyezte, hogy gyors lehet a gazdasági visszanövekedés üteme a járvány okozta válság után. – Nagyon optimista vagyok – tette hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök megjegyezte azt is, hogy a teraszdíjakat is eltörölték, a bürokratikus engedélyezési folyamatokat is könnyítik, kifejezetten kérik a vendéglátósokat, hogy tegyék majd ki a székeket, nyissák meg a teraszaikat.

– A bértámogatásokat a nyitástól függetlenül áprilisban és májusban is utalják a kiesést elszenvedő vállalkozásoknak

– tájékoztatott Orbán Viktor.

(Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Olivier Ginon, a Hungexpót üzemeltető francia GL events cégcsoport elnöke látogatást tesz a Hungexpo területén 2021. február 23-án. A kormányfő és Olivier Ginon megbeszélésén a magyar gazdaság újraindításáról, ezen belül is a rendezvényszervező szektor talpra állításáról volt szó. Balról Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.