Újabb támadást indíthatnak a magyar határátkelők ellen

Ma újabb migránsmenet indulhat meg a szerb–magyar határon lévő átkelők felé, amelyet a jelenleg Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Észak-Macedóniában lévő migránsok szerveznek.

Csekő Imre
2020. 02. 14. 7:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma újabb migránsmenet indulhat meg a szerb–magyar határon lévő átkelők felé, amelyet a jelenleg Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Észak-Macedóniában lévő migránsok szerveznek. Az interneten „Valentin-napi menetként” meghirdetett esemény hangadói napok óta hangzatos üzenetekkel tüzelik a migránsokat a közösségi médiában, úgymint „nem tűrhetjük tovább az elnyomást, nagyszerű győzelem lesz ez a bevándorlók és a szabadság számára” – számolt be tegnap a Kronen Zeitung osztrák napilap honlapja a V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint.

A lap annak kapcsán utalt a balkáni migránsáradatra, hogy szerdán Bécsben találkozott Karl Nehammer osztrák belügyminiszter és Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa. A megbeszélések fő témája a Földközi-tenger keleti részén, illetve a Balkánon kialakult migrációs nyomás volt.

– Mindent meg kell tennünk az új migrációs hullám ellen a Földközi-tenger keleti részén. Szükség van egy jól működő uniós menekültügyi és migrációs rendszer felállítására, de ez csak az összes EU-tagország összefogásával lehetséges – jelentette ki Nehammer.

Február 6-án mintegy félezer migráns – férfiak, nők és gyerekek – indult meg a szerbiai Kelebia közelében a szerb–magyar schengeni határ felé. A fenyegető megmozdulást a hangadók akkor is a közösségi médiában szervezték. Másnap hajnalban a szerb hatóságok a migránsokat buszokkal visszavitték a közeli befogadóközpontokba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.