időjárás 2°C Marcella 2023. január 31.
logo

Szuperautó és kézi váltós villanyautó is van a japán gyártó tervei között

MAGYAR NEMZET
Forrás: Autó-Motor
2022.12.07. 13:10
borítókép

Az akkumulátoros-elektromos hajtást szuperlapos kupé karosszériába csomagolták.

Fokozódik az elektrifikáció Lexusnál: a V10-es LFA-t majd az akkumulátoros-elektromos szuperautó követi majd a közeljövőben – olvasható az Autó-Motor cikkében.

Elektrifikáció terén egész jól áll a Lexus Európában, hiszen most is 90%-ban öntöltő és plug-in hibrid, illetve villanyautókat értékesít (hazánkban 99%), jövőre pedig egy újabb villanyautót dobnak piacra a nagy méretű RZ 450e-vel, ami Direct4 összkerékhajtással és elektronikus kormányzással hoz újat – no meg az akkumulátor-garanciával, miszerint 10 év után még az eredetinek a 90%-át tudja a telep.

Elektrifikáció terén egész jól áll a Lexus Európában, hiszen most is 90%-ban öntöltő és plug-in hibrid, illetve villanyautókat értékesít (hazánkban 99%),

 jövőre pedig egy újabb villanyautót dobnak piacra a nagy méretű RZ 450e-vel, ami Direct4 összkerékhajtással és elektronikus kormányzással hoz újat – no meg az akkumulátor-garanciával, miszerint 10 év után még az eredetinek a 90%-át tudja a telep.

Az eredeti cikk Szuperautó és kézi váltós villanyautó is van a Lexus tervei között címen olvasható az Autó-Motor oldalán.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: Videa/Autó-Motor)