Ezek a fűszerek felpörgetik az anyagcserét és csökkentik az éhségérzetet – írja az Astronet.
Ezek a fűszerek felpörgetik az anyagcserét és csökkentik az éhségérzetet – írja az Astronet.
A friss gyógynövényt használhatja például ravioli töltelékeként, de tejszínes szószokat is fűszerezhet vele. Fokozza a hasnyálmirigy enzimtermelését, ami a vércukorszint csökkenéséhez vezet, így segítségével megelőzhető a farkaséhség kialakulása.
A gyorsabb anyagcsere érdekében a zsíros halételeket, a tejszínes szószokat és a majonézes mártogatósokat ízesítse kaporral. Ez a fűszer nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, amely elengedhetetlen a sejtek egészségéhez. Ha nagy mennyiségű káliumot veszünk magunkhoz, az minden egyes sejt működését optimalizálja – a zsírégető sejteket is beleértve.
A koleszterinben gazdag élelmiszerek, mint például a vaj vagy a tojás, kevésbé ártalmasak, ha tárkonnyal ízesítjük őket. Ez a zöldfűszerben található fitoszteroloknak köszönhető, amelyek akadályozzák, hogy a koleszterin felszívódjon a bélből a vérbe.
A tésztához vagy húsokhoz készült szószok ízesítésére kiváló bazsalikom három fontos feladatot lát el: vízhajtó, serkenti a zsírégetést, valamint kiegyensúlyozottá tesz. Karcsúsító hatását a benne található jótékony illóolajoknak (linalool és az eugenol) köszönheti.
A fahéjjal ízesített édességek kevésbé emelik meg a vércukorszintet, mivel a fűszerben található MHCP nevű polifenol közvetlenül az inzulinreceptorokra hat. Ezenkívül csökkenti a vér zsírtartalmát is, így duplán hasznos!
Miért karcsú a legtöbb olasz? Azért, mert szinte minden fogást ezzel a fűszerrel ízesítenek. A benne található illóolajok (mindenekelőtt a timol és a karvakrol), keserű- és cserzőanyagok segítik a zsírok lebontását.
A régóta kedvelt fűszernövénnyel elkészítve még a burgonya vagy a tészta sem emeli meg komolyabban a vércukorszintet, mivel a benne lévő anyagok hatására az emésztés során lassabban szívódnak fel a szénhidrátok.
A tojásos ételek, a zsíros túró és a kiadós levesek könnyebben emészthetővé válnak, ha némi metélőhagymát ad hozzájuk – ez a növényben lévő mustárolajnak köszönhető. Óvatosan bánjon vele, ugyanis ha túl apróra vágja vagy megfőzi, elveszíti jótékony hatását. A kellemesen csípős ízű fűszer frissen nagyon sok C-vitamint tartalmaz.
A savanyú káposzta, a hús- és vadételek gyakran megfekszik a gyomrot, puffadást okoznak. Ám ha borókával ízesíti a nehezebb fogásokat, nem kell kellemetlenségektől tartania: segít ellazítani az emésztőrendszer izmait, szabályozza az anyagcserét, és állandó szinten tartja a vércukorszintet, így az ember később lesz éhes.
Ez a sokarcú növény számos kéntartalmú vegyületet tartalmaz, amelyek kiadós húsételek, raguk és zsíros szószok esetén beindítják az anyagcsere-folyamatokat, valamint aktiválják a zsírok lebontásáért felelős májenzimeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.