Éhezés nélkül, finom falatokkal, egészségesen: így fogyjunk
A Mindmegette korábban összeszedett néhány karcsúsító tippet, amivel minden diétázónak érdemes megismerkednie.
BÉKÉSEN, NYUGODTAN
Talán a legfontosabb jótanács: táplálkozzunk kiegyensúlyozottan, és élvezzük nyugalomban az ízeket! Akik minden falatot komótosan fogyasztanak el, azokat ritkábban éri utol a nassolási vágy. Rágjunk lassan, és lehetőleg az étkezésre figyeljünk, vagyis például ne dolgozzunk közben. Hiszen, mint az köztudott, legalább 15-20 perc kell ahhoz, hogy a szervezet felfogja: jóllakott!
Tipp: Mediterrán jellegű tésztaételt készítettünk? Tegyük kicsit ünnepibbé az étkezést! Terítsük meg szépen az asztalt, és falatozás közben hallgassunk tradicionális olasz zenét.
NE HAGYJUNK KI ÉTKEZÉST!
A szervezet kiegyensúlyozott működése és a megfelelő anyagcsere érdekében fontos, hogy rendszeresen együnk, és ne koplaljunk! Az általános ajánlás szerint naponta 3 fő- és 2 kisebb étkezés az ideális, de van, aki a három főétkezés során viszi be a megfelelő mennyiségű és minőségű energiát. Mindez egyénfüggő, a lényeg, hogy ha el akarjuk kerülni a kontrollálatlan falási rohamokat, akkor ne éheztessük a testünket!
Tipp: A főétkezések között teljen el kb. öt óra, közben félidőben fogyasszuk el a tízórainkat, illetve az uzsonnánkat. Így nem fog leesni a vércukorszintünk.
LÉLEGEZZÜNK FEL!
Köztudott, hogy a stressz hizlal. Ennek legfőbb oka, hogy a feszült helyzetek alatt és után az ember hajlamos evéssel, nassolással levezetni a benne felgyülemlett feszültséget.
Tipp: Amikor idegesek vagyunk, csináljuk végig az alábbi légzőgyakorlatot. Üljünk le kényelmesen, és 4 másodperc alatt szívd be mélyen a levegőt, majd 6 másodperc alatt lassan fújjunk ki. Ismételjük meg néhányszor. Érezni fogjuk, ahogy pár perc alatt csökken a testünkben a feszültség.
További tippek IDE kattintva találhatóak.