Kilenc egyszerű pohárdesszert Valentin-napra

Kettesben együtt kanalazhatók ezek a könnyű édességek.

null

Hamarosan itt a Valentin-nap... Ha szeretne valamivel kedveskedni szerelmének, akkor böngéssze át válogatásunkat, a tárgyi ajándékok helyett – szerintünk – a legnagyobb örömet az apró meglepetések okozzák. Nem feltétlenül kell súlyos költségekbe verni magunkat, hogy boldoggá tegyük a párunkat. Garantáltan örülni fog, ha meglepjük egy káprázatos és ínycsiklandó desszerttel. Ezért összegyűjtöttük a legjobb pohárkrémeket, melyeket akár együtt is kanalazhatnak – írja a mindmegette.hu.

Fotó: Pixabay

A hozzávalók listáját az ételek nevére kattintva érheti el.

NARANCSOS-CSOKIS MOUSSE

  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét felolvasztjuk.
  • A tojássárgáját összekeverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáöntjük az olvasztott étcsokoládét és tovább keverjük. Belekeverjük a narancs reszelt héját, majd a felvert tejszínt, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
  • A csokikrémet minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, majd poharakba adagoljuk, és narancskockákkal és reszelt narancshéjjal díszítjük.
  • PEZSGŐS-EPRES POHÁRDESSZERT

  • A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. A pezsgőt a cukorral, és a tojássárgájával vízgőz fölött habosítjuk, ügyelve, hogy 85 fok fölé ne menjen a hőmérséklete.
  • Levesszük a gőzről, és folyamatos kevergetés melett hozzáadjuk a zselatint, a limehéjat és levét. Időnként megkavarva elkezjük hűteni. Ha már nem meleg, de még nem massza állagú, kilazítjuk tejszínhabbal.
  • A vízgőzre feltesszüke a csokit olvadni. 29 fokosan belemárthatjuk az epreket, és kis gallért készítünk neki fehércsokiból.
  • A kekszmorzsához a hideg vajat elmorzsoljuk a száraz anyagokkal, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojással. A tésztát lehűtjük, majd egy tepsire reszeljük 180 C fokon 15-20 percig sütjük.
  • A pohár aljára teszünk a kekszmorzsából, majd rétegezzük rá a krémet, megszórjuk újból kekszmorzsával, a tetejée pedig rátesszük a csokiba mártott epreket.
  • HAMIS TIRAMISU CITROMKRÉMMEL

  • A mártáshoz felforraljuk a citrom- és a narancslevet a cukorral. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a 1/2 dl vízzel és a tojássárgájával simára kevert étkezési keményítőt. Azután kevergetve sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és kevergetve hagyjuk kihűlni.
  • A citromkrémhez összekeverjük a citromok lereszelt héját, a vaníliarúd kikapart magjait, a cukrot, a tejszínt, valamint a habfixálót, majd kemény habbá verjük. Ezután óvatos mozdulatokkal beleforgajuk a joghurtot és 2 ek citrommártást.
  • A citromkrémet poharakba rétegezzük a kisebb darabokra tört babapiskótákat és a citrommártással. Ezután a hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Egy kevés tejszínhabbal és leforgácsolt fehér csokoládéval díszítve tálaljuk.
  • NARANCSOS RÉTEGES POHÁRKRÉM

  • A kekszet konyhai aprítóban durvára daráljuk.
  • A narancsos réteghez összekeverjük a narancslevet a pudingporral és a mézzel. Ha nem elég sűrű, pudingport teszünk még bele.
  • A túrós réteghez a túrót simára keverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.
  • Végül poharakba rétegezzük. A kekszes réteggel kezdünk, arra jön a túrós réteg, majd egy narancsos. A narancsos réteges pohárkrém tetejét megszórjuk egy kevés kekszmorzsával.
  • MOGYORÓS-CSOKIS POHÁRKRÉM

  • A csokikrémet simára keverjük a tejföllel, az instant kávéval és a kakaóporral. Ezután beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, valamint egy kevés kivételével a durvára vágott mogyorót.
  • Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk a húsát, és meglocsoljuk a citromlével.
  • A csokis krémet 4 db üvegpohárba kanalazzuk, és ráhalmozzuk az almakockákat és a félretett mogyorót.
  • RÁKÓCZI TÚRÓS POHÁRDESSZERT

  • Először a kekszet durvára törjük egy zacskóban, akár sodrófa segítségével. Ha ezzel megvagyunk, a desszertes poharunk aljára szórjuk.
  • A következő lépésben fogjuk a túrót, és jó alaposan elkeverjük a görög joghurttal, majd a mézzel és a citromhéjjal. Az így kapott keveréket a kekszmorzsa tetejére kanalazzuk, aztán a baracklekvárt is szépen elosztjuk rajta.
  • Végül egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a durvára darabolt diót, aztán megszórjuk vele a desszert tetejét. Érdemes egy fél órára hűtőbe tenni a pohárkrémet, mielőtt nekilátunk.
  • ZSERBÓ POHÁRKRÉM

  • A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd folyamatos kevergetés mellett langyosra hűtjük. A hűtött tejszínt a sóval kemény habbáverjük egy kézimixer segítségével. Először egy keveset a tejszínből a csokoládéhoz kanalazunk, és fellazítjuk, majd apránként a tejszínbe adagoljuk a csokoládét, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
  • A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd késsel durvára vágjuk (vagy egy mozsárban megtörjük). A felét a poharak aljába szórjuk, majd rácsorgatjuk a baracklekvárt.
  • Erre kanalazzuk a csokoládés krémet, majd a desszert tetejére szórjuk a maradék pirított diót. Fogyasztás előtt minimum 20 percig hűtjük.
  • CITROMHAB POHÁRDESSZERT (CITROM MOUSSE)

  • Egy nagyobb tálban fehéredésig keverjük a cukrot és a tojássárgákat. Hozzáadjuk a citromlevet és a héjat is, elkeverjük. Hozzáadjuk a lágy habbá várt habtejszínt, majd óvatosan hozzáforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is.
  • Kínálópoharak aljára teszünk egy vékony réteg összezúzott zabkekszet, erre kanalazzuk a citromhabot és néhány órára hűtőbe tesszük. Díszíthetjük reszelt citromhéjjal, citromszeletekkel.
  • BANÁNOS-MASCARPONÉS VILLÁMDESSZERT

  • A pudingot elkészítjük a tejjel, a csomagoláson található leírás alapján, majd hozzákeverjük a mascarponét és a porcukrot.
  • A pohár aljába teszünk néhány darab piskótatallért.Réhelyezzünk abanánkarikákat, majd óvatosan rákanalazunk egy kevés pudingos keveréket. Megismételjük meg a rétegzést, amíg a pohár meg nem telik.
  • A pohárkrémet banánkarikákkal és piskótatallérokkal díszítjük. Tálalás előtt 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • A pohárdesszert képeiért tekintse meg a teljes cikket a Mindmegette oldalán!

    Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy ha szereti a banánkenyeret, próbálja ki ezt a pofonegyszerű bögrés receptet! Csokis banánkenyér: egy elronthatatlan bögrés recept.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.