Ezeket a mennyei palacsintákat diétázók is bátran fogyaszthatják

Az alábbi cukor, és lisztmentes receptekkel elkészítheti álmai palacsintáját.

null

A palacsinta örök klasszikus, nem lehet megunni, azonban sokak fejében egyet jelent az elhízással – ez bár részben igaz, valójában csak azon múlik, hogy milyen alapanyagokat használunk az elkészítéséhez. Az alábbi cukor, és lisztmentes receptekkel elkészítheti álmai palacsintáját – írja a Mindmegette.hu.

 

Banánpalacsinta
Hallott már róla? A világ legegyszerűbb dolga: adagonként egy tojásra, és egy kisebb méretű, vagy egy nagyobb banán felére lesz szüksége, semmi másra, ugyanis természetes cukortartalma miatt a banán elég édes ahhoz, hogy ne kívánjon további édesítést. A hozzávalókat turmixolja, vagy egy villa segítségével tördelje össze, a pépet pedig keverje el, és egy serpenyőben süsse ki, mintha tükörtojást csinálna!

 

Gluténmentes palacsinta
Bátran használjon magliszteket zabból, lenből, vagy hajdinából! 25 palacsintához mérjen 60 dkg-t, és keverje el fél zacskó bio sütőporral. Adjon hozzá egy csipet sót, egy fél citrom levét, és fél dl kókuszolajat, majd fokozatosan adagoljon hozzá növényi tejet és savas vizet is. Csomómentesen keverje el, majd süsse ki a palacsintát. Mivel ajánljuk? A gesztenyelisztből készült palacsintához szerintünk a legjobban a mogyoróvaj illik, bár csínján kell vele bánni, magas zsírtartalma miatt. Ha valami ennél különlegesebbre vágyna, próbáljon ki más diófélékből készült krémeket, de ha hagyományos holland kakóport kever el darált dióval, nádporcukorral, kevés rizsitallal, hogy kenhető legyen, szintén fejedelmi ízélményt ad.

 

Zöld palacsinta
A spenót az egyik legegészségesebb salátanövény. Ha friss spenótot használ, érdemes kicsit megpárolni sütés előtt! Három palacsintához szüksége lesz 1 tojásra, 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölylisztre, 60 ml zabtejre, kb. 30 ml szénsavas vízre, 1 evőkanál olajra, 70-80 g spenótra, és ízlés szerint sóra, pici fokhagymára. A víz kivételével a hozzávalókat botmixerrel keverje ki, a vizet a legvégén fokozatosan adagja hozzá addig, amíg palacsintatészta állagú nem lesz - a liszt típusától és a spenóttól is függ, mennyire lesz szükség. Egy kevés kókuszolajon süsse ki a palacsintákat, majd jóízűen fogyassza el. Isteni, ha zsírszegény sajtokkal kombinálja, és ráolvadnak a friss spenótos palacsintára. 100 g cottage cheese, 40 g fetasajt, némi zöldfűszer, és már kész is a szédítő, teljes értékű ebéd! Érdemes kipróbálni mozzarellás, paradicsomos, sonkás, joghurtos változatban is.

 

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.