Így készülhet az egyik kedvenc finomságunk, kicsit másképp

Az alapreceptet finomra vágott hagymával, libazsírral és reszelt sajttal is feldobhatjuk, hogy a rakott burgonya minél finomabb legyen.

null

HOZZÁVALÓK

 

0.5 fej vöröshagyma, 3 evőkanál libazsír , 0.5 teáskanál pirospaprika, 2dl  tejföl, 0.5 teáskanál burgonyakeményítő, 20 dkg füstölt kolbász, 80 dkg burgonya, 4 db tojás , só, 10 dkg sajt.

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A rakott burgonya elkészítéséhez a finomra vágott hagymát 2 evőkanál felforrósított libazsírban üvegesre sütjük, majd meghintjük a pirospaprikával. Felöntjük kevés vízzel, majd sűrű pörköltszaft állagúra pároljuk. A tejfölt kikeverjük a keményítővel. A kolbászról eltávolítjuk a héját. A burgonyát meghámozzuk, majd közepesen vékony karikákra vágjuk.

 

A tepsit kikenjük a megmaradt libazsírral, majd elrendezünk benne 1 sor burgonyát. Meglocsoljuk a pörköltszafttal, és elosztjuk rajta a felszeletelt kolbászt, valamint a keményre főtt, felkarikázott tojást. Bevonjuk a tejföllel, megsózzuk, majd ismételten burgonya, kolbász és tojás következik.

 

A tetejére szaft és tejföl kerül. 

 

Végül lefedjük alufóliával, és 180 fokon 30 percig sütjük. Levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percig sütjük.

 

A Mindmegette eredeti receptje IDE kattintva érhető el.

 

Borítókép: mindmegette.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.