A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk, picit sózzuk. A kaliforniai paprikákat is felkockázzuk. A chilit vékony karikákra vágjuk. A garnélákat megpucoljuk.
Nagyobb méretű serpenyőben kevés olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát, majd amikor kapott egy kis színt, hozzáadjuk a csikremellet, a chorizot és a fokhagymát. Együtt lepirítjuk – a paella egyik trükkje, hogy mindent picit le kell pirítani.
Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát és a chilit. 2 perc múlva megszórjuk a római köménnyel, borsozzuk és hozzáadjuk a füstölt pirospaprikát is. Elkeverjük, majd hozzáönjük a rizst. Pár percig hagyjuk, hogy a rizs is kicsit piruljon, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a sáfránnyal elkervert alaplevet. Mindig csak annyi alaplevet adjunk hozzá, amennyit beszív, és picit ismét lepirul az étel.
A garnélát és a zöldborsót az utolsó adag alaplé hozzáadás előtt tegyük az edénybe, de óvatosan, nehogy összetörjön keverés közben.
Amikor már teljesen megpuhult a rizs, 1-2 percig hagyjuk, hogy az alja picit lepiruljon (ez az ún. socarrat, a spanyolok által kedvelt pirult réteg a paella alján). Ha szükséges, picit sózhatjuk – ismertette a receptet a mindmegette.hu, ahol tálalási tippet is kaphatnak a finomsághoz.
Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)