A klasszikus kuglóf

Így lesz a legfinomabb a népszerű édesség.

null

1/2 dl tejet meglangyosítunk, belekeverünk egy tk. cukrot, és hozzámorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, majd pár percre meleg helyre tesszük, hogy az élesztő felfusson. A robotgép táljába beletesszük a puha vajat, a tojássárgájákat, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot, majd a krémkeverő lapáttal kihabosítjuk – írta a mindmegette.hu. 

Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és azzal is továbbkeverjük. Most lecseréljük a krémkeverő lapátot a dagasztókarra, és felváltva adagolva a tojásos-vajas keverékhez a reszelt citromhéjjal elkevert lisztet és a tejet, 5-6 perc alatt hólyagosra dagasztjuk a tésztát. 

Az utolsó fél percben hozzáadjuk a mazsolát is. A tojásfehérjéket tejfölsűrűségű habbá verjük, és ezt is óvatosan a tésztába keverjük. A kuglófformát vajjal kikenjük, megszórjuk liszttel és kirakosgatjuk hámozott mandulával. 

A tésztát az előkészített formába tesszük, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Ha megkelt a tészta, a formát a rácsra tesszük, és kb. 1 óra alatt szép aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Rácson hagyjuk a kuglófot kihűlni, tálra borítjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.