ELKÉSZÍTÉS
- A hortobágyi palacsinta töltelékéhez a csirkecombokat megtisztítjuk, a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat megpucoljuk és minden zöldséget apróra feldarabolunk.
- A szalonnát megpirítjuk, a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csirkecombokat is.
- Amikor a csirke megpirult, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd közepes lángon főzzük, ha kell, kevés vízzel pótoljuk a levét.
- Ameddig párolódik, kikeverjük a palacsintatésztát, és kisütjük a palacsintákat.
- Ha megpuhult a csirke, kivesszük, kicsontozzuk, és felkockázzuk a húst.
- A pörköltben lévő szalonnás zöldségeket leszűrjük, lecsepegtetjük és hozzáadjuk a húshoz, majd jól összekeverjük az egészet.
- A pörkölt levét a tejföl felével és a liszttel behabarjuk.
- A palacsintákat megtöltjük, majd a paprikás mártással leöntjük és friss tejföllel kínáljuk.
Nézze meg videón, hogyan készül.
Borítókép: hortobágyi palacsinta (Forrás: mindmegette.hu)