A legfinomabb hortobágyi palacsinta

Régebben a maradékok újrahasznosításáról szólt, ma már csúcskaja.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A hortobágyi palacsinta töltelékéhez a csirkecombokat megtisztítjuk, a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat megpucoljuk és minden zöldséget apróra feldarabolunk.
  2. A szalonnát megpirítjuk, a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csirkecombokat is.
  3. Amikor a csirke megpirult, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd közepes lángon főzzük, ha kell, kevés vízzel pótoljuk a levét.
  4. Ameddig párolódik, kikeverjük a palacsintatésztát, és kisütjük a palacsintákat.
  5. Ha megpuhult a csirke, kivesszük, kicsontozzuk, és felkockázzuk a húst.
  6. A pörköltben lévő szalonnás zöldségeket leszűrjük, lecsepegtetjük és hozzáadjuk a húshoz, majd jól összekeverjük az egészet.
  7. A pörkölt levét a tejföl felével és a liszttel behabarjuk.
  8. A palacsintákat megtöltjük, majd a paprikás mártással leöntjük és friss tejföllel kínáljuk.

Nézze meg videón, hogyan készül.

Borítókép: hortobágyi palacsinta (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.