A magyar konyha egyik legegyszerűbb levese, kicsit másképp

Szinte minden háztartásban rendszres fogásnak számít, és egy kis tejföllel még finomabb lesz.

null

Egy lábasban felhevítjük az olajat, rászórjuk a lisztet és megpirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint – ajánlotta a mindmegette.hu. 

Felöntjük 1 liter hideg vízzel vagy alaplével és felforraljuk. A tűzhelyet alacsonyabb fokozatra vesszük. 3 darab tojást felverünk, majd óvatosan belecsurgatjuk a levesbe és elkeverjük. 

Néhány perc múlva beleütjük a maradék tojást. Ekkor már nem keverjük, különben nem maradnak egyben a tojások. 5-6 percig főzzük. Ha már a tojások megfőttek a levesben, belekeverjük a tejfölt és felforraljuk. A tűzről levéve ecettel ízesítjük.

Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.