Igenis lehet fokozni az élvezeteket: a madártej torta

Továbbgondolták a magyarok egyik legkedvesebb édességét, itt az eredmény.

null

A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot hozzáadva folyamatosan keverjük. A sütőporral elkevert lisztet fakanál segítségével beleforgatjuk. 

A tortaformát vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk. Beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, tűpróbáig. 

Miután kihűlt a tészta, kivesszük a formából, kettévágjuk. A krémhez 6 dl tejet felforrósítunk. 2 dl tejet alaposan elkeverjük a tojások sárgájával, pudingporral és a liszttel. Tűzre tesszük, és folyamatos kevergetés mellett a forró tejet hozzáadva sűrűre főzzük. 

A margarint kikeverjük a porcukorral, és miután a pudingos krém kihűlt, belekeverjük a vajas krémet – írta a mindmegette.hu. 

Megkenjük a krém felével. Rátesszük a másik lapot, tetejét és körben bevonjuk a maradék krémmel. A habtejszínt kemény habbá verjük, és evőkanalanként rászaggatjuk a torta tetejére.

Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.