Következik a saláta, ehhez előkészítjük az alapanyagokat, a lencsét megfőzzük, ügyeljünk arra, hogy a vörös lencse áztatás nélkül is hamar szétfő.
A lila hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a retket leválasztjuk a leveleiről, megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, a szárított paradicsomot kockákra vágjuk, a zellerszárakat megtisztítjuk, és szintén apró kockákra vágjuk, a gránátalmát félbevágjuk, és egy tálba ütögetjük a magokat – ajánlotta a Mindmegette.hu.
Egy salátástálba öntjük a főtt lencsét, hozzáadjuk a lila hagymát, a retket, a szárított paradicsomot, a zellert és a gránátalmamagokat. Az öntetet a salátaalapra öntjük, és az egészet finom mozdulatokkal összekeverjük.
A kész salátát tálalásig hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Tálaláskor morzsolt feta sajtot és karikákra vágott újhagymát rakunk a tetejére.
HOZZÁVALÓK
- Az öntethez:
- 4ekolívaolaj
- 1ekméz
- 1ekmustár
- 2ekbalzsamecet
- só
- bors
- 0.5tkőrölt kardamom
- 0.5tkőrölt kömény
- 0.25tkőrölt szerecsendió
- 0.25tkőrölt fahéj
- A salátához:
- 20dkgvörös lencse
- 1közfej lila hagyma
- 1csokretek
- 10dkgszárított paradicsom
- 2szálzellerszár
- 1dbgránátalma
- A tálaláshoz:
- 0.5csokújhagyma
- 10dkgfeta sajt
Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)