Így készül a görögök egyik kedvenc egytálétele

A görögök kedvelt étele, a muszaka többféle módon is elkészíthető. A Mindmegette.hu eúttal egy egyszerűsített változattal rukkolt elő.

null

Az autentikus rakottas bárányhússal készül, természetesen használhatunk helyette sertés- vagy szárnyashúst. Hogy egyszerűbb legyen, nem készítettünk külön besamelmártást, hanem a pirított darált húshoz főztünk egy mártást, ennyivel is gyorsabb lesz az összerakása. Ha van, feltétlenül ízesítsük friss zöld fűszerrel (kakukkfű, bazsalikom, menta stb.) – írta a Mindmegette.hu.

Elkészítése:

  1. Felszeleteljük a padlizsánokat centi vastagra, majd serpenyőben, kevés zsiradékon megsütjük. Csak akkor sózzuk, ha elkészült.
  2. A hagymát felaprítjuk, zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darált húst, sózzuk és borsozzuk. Fakanállal kevergetve addig pirítjuk, míg a hús át nem sül. Ekkor meghintjük a liszttel, felengedjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a reszelt parmezánt, jól átkeverjük.
  3. Egy tűzálló tálba lerakunk egy réteg padlizsánt, arra egy sor félcentis karikákra vágott paradicsom, arra pedig egy réteg mártásos hús kerül. Meghintjük reszelt sajttal. Ezt még egyszer-kétszer megismételjük. A tetejére hús jön, reszelt sajttal gazdagon meghintve.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben bő félóra alatt sült meg.

Hozzávalók (6 főre):
 

  • 35-40 dkg darált hús
  • 3 db közepes padlizsán
  • 4-5 db közepes paradicsom
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 púpos ek. liszt
  • 3-4 dl tej
  • 1 marék reszelt parmezán
  • 20 dkg kemény vagy félkemény sajt
  • zsiradék
  • bors

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.