Nem szeret nyújtani, de a család imádja a rétest? Itt a megoldás!

Gyors, egyszerű, finom. Mi kell még?!

null

Elkészítés

  1. A lusta asszony réteséhez margarinnal alaposan kikenjük a tepsit. (Sütőpapírt is teszünk a tepsibe, így értelemszerűen azt kell megkenni margarinnal.) A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. Ezután a száraz, lisztes keverék felét egyenletesen beleszórjuk a margarinnal kikent 22x32 cm-es tepsibe, a maradékot pedig félretesszük.
  2. A tepsiben lévő lisztes keverékre egyenletesen rámorzsoljuk a túrót, majd megszórjuk ízlés szerint gyümölccsel. Ezután a gyümölcsöt szórjuk meg ízlés szerint az őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen rászórjuk a maradék lisztes keveréket.
  3. A tojásokat beleütjük egy tálba, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. Ezután ráöntjük a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd rácsipkedjük a margarint. (Villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet.)
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten addig sütjük, amíg aranybarna lesz a sütemény teteje. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)
  5. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. (Amennyiben sütőpapírt is tettünk a tepsibe, akkor pár perc után, a papírral együtt emeljük át egy rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.) Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk a süteményt porcukorral, felszeleteljük, majd úgy kínáljuk. 

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.