Rakott krumpli kolbásszal

Régi recept új köntösben.

null

Elkészítés

  1. A rakott krumpi elkészítéséhez a krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, és meghámozzuk. A tojásokat keményre főzzük, hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk. A krumplit, a tojásokat és a kolbászt karikára vágjuk.
  2. Egy tepsi alját meglocsoljuk pár kanál olajjal vagy vékonyan kikenjük zsírral. A megfőtt, felkarikázott krumpli felét lefektetjük az aljába, megsózzuk, majd rátesszük a felszeletelt tojásokat és a vékonyan felkarikázott kolbászt.
  3. Rákanalazzuk a tejföl felét, és egyenletesen eloszlatjuk a tetején. A tejfölös réteget befedjük a maradék krumplival, ízlés szerint megsózzuk, majd egyenletesen befedjük a mardék tejföllel.
  4. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten aranysárgára sütjük. Salátával, savanyúsággal vagy csemege uborkával kínáljuk.

Megjegyzés

Füstölt kolbásszal és jó sok tejföllel az igazi.

A teljes receptet és az elkészítés módját a Mindmegette.hu oldalon olvashatják el.

Borítókép: Rakott krumpli kolbásszal (Fotó: Mindmegete.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.