Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 23., szerda, Gyöngyi napja

Címke: albánia

37 cikk 1/4 oldal

Merkel is sajnálja a csatlakozási tárgyalások elmaradását

Merkel elmondta, hogy nem tartotta volna helyesnek különválasztani a két nyugat-balkáni ország előrehaladását az integrációs folyamatban. Hozzátette, nem csak Franciaország ellenezte a lépést, több más ország is ezen az állásponton volt.

Juncker: Történelmi hiba a bővítés elhalasztása

Súlyos történelmi hiba az európai uniós tagállamok vezetőinek azon pénteki döntése, hogy az EU ne kezdje meg a csatlakozási tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a kétnapos uniós csúcsértekezletet követően tartott brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Tusk: Az unió bővítésének kérdése 2020-ban újra a tagállamok asztalára kerül

Noha az európai uniós csúcstalálkozón a legtöbb tagállam az unió bővítése mellett érvelt, nem volt egyetértés Észak-Macedónia és Albánia csatlakozási tárgyalásainak megnyitását illetően, ezért a kérdés 2020-ban ismét a tagországok vezetőinek asztalára kerül – közölte Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a kétnapos EU-csúcsot követően tartott sajtótájékoztatóján pénteken.

Párizs kezében az uniós bővítés

Tizenhat hónap alatt harmadszor sem sikerült az uniós minisztereknek megállapodniuk Albánia és Észak-Macedónia csatlakozási tárgyalásairól.
37 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …