Keresés
Magyar Nemzet
2020. november 27., péntek, Virgil napja
HÍR TV – HÁTTÉRKÉPAz alapítók nem ezt akarták.

Címke: anyanyelvünk

9 cikk 1/1 oldal

Nőmentes beilleszkedés

Újszerű módja a figyelemfelhívásnak, hogy összetett szavakat szétválasztanak, és külön mondatként vagy vesszővel elválasztva szószerkezetként írják le.

Plüssvers

Kedves emlék a céllövölde, amellyel a mai fiatalok már csak elvétve találkozhatnak, és szó mi szó, elavulttá is vált már, túlzottan retró.

Erkölcsös beszéd

A Szarvas Gábor Nyelvművelő Napokon vélhetően nem a filozófiai etika kérdései boncolgattatnak majd, jóval inkább hétköznapi erkölcsfogalmaink nyelvi vetületei.

Összeszűrni a levest

Georges Feydeau A balek (A hülyéje) című vígjátékát új nyelvi köntösben, azaz fordításban vitte színre a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.

Korrektornapló

Egy magyarországi korrektor tudja, hogy nagyon fontos a munkája, mert nálunk óriási presztízse van a helyesírásnak. Gondoljunk csak az elmúlt napokban nagy vihart kavart mondatra.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …