Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 21., kedd, Ágnes napja

Címke: ÁSZ

58 cikk 1/6 oldal

Itt az ideje rendet tenni a kórházak gazdálkodásában

A kórházi szféra korábban és mostanában is sorozatosan megsérti a gazdálkodásról és a közpénzek kezeléséről szóló előírásokat, emiatt nem lehet tudni, mi mennyibe kerül egy-egy kórháznál.

Fenntartható az önkormányzatok pénzügyi egyensúlya

Fenntartható az önkormányzatok pénzügyi egyensúlya a feladatok és gazdálkodási feltételek lényeges változása nélkül, nem áll fenn az eladósodás rendszerszintű kockázata, de a vagyon megőrzése érdekében hosszabb távon erőfeszítéseket kell tenni – állapította meg ellenőrzése során az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Állami Számvevőszék: Nem igényel rendszerszintű beavatkozást a községek gazdálkodása

Az ÁSZ az úgynevezett Ökomer rendszer keretében folyamatosan értékeli az önkormányzatok pénzügyi egyensúlyát, vagyongazdálkodását, valamint az eladósodás kockázatát a Magyar Államkincstárnál fellelhető beszámolók és mérlegjelentések alapján. Ennek alapján korábban már megtörtént 132 nagyközség és 322 város ellenőrzése a gazdálkodási kockázatok kiszűrése érdekében – emlékeztetett.
58 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …