Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 26., hétfő, Izsó napja

Címke: ÁSZ

238 cikk 1/24 oldal

ÁSZ-jelentés: Jól gazdálkodott a vagyonkezelő

Az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá 2017-ben összesen 131 gazdasági társaság tartozott, amelyek vagyona – a 2016-os beszámolók alapján – összesen mintegy 1978 milliárd forintot tett ki.

ÁSZ: 286 sajtótermék jelezte, hogy politikai hirdetést tenne közzé

A helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás előtti kampányban 286 sajtótermék tehet közzé politikai hirdetést, ennyien juttatták el ugyanis a törvényben megszabott határidőig árjegyzéküket az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

A számvevők vizsgálhatják Zugló gazdálkodását

A Karácsony Gergely vezette kerületben az elmúlt hetekben kirobbant botrányokban – gyanús pénzmozgások, szerződések – érintett zuglói cégeknek az Állami Számvevőszék általi átvilágítása még hátravan.

A béremelkedés kockázatait elemezte az ÁSZ

A 2016-ban megindult bérfelzárkózás jótékony hatással volt a gazdasági növekedésre, azonban a munka termelékenységének növekedési ütemét tartósan meghaladó béremelkedés kockázatokkal jár, ami alkalmazkodási kényszert teremt mind a versenyszféra, mind a közszféra számára a munkatermelékenység növelése és a hatékonyság javítása érdekében – állapította meg az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a gazdasági növekedés tényezőiről készített legfrissebb elemzése.
238 cikk 1/24 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.