Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 9., csütörtök, Erhard napja
HÍR TV - Credo:Soha nem tanulunk a történelemből

Címke: éghajlatváltozás

13 cikk 1/2 oldal

66 ország vállalt klímasemlegességet 2050-ig

A megnyitó egyik fő szónoka, Greta Thunberg fiatal svéd klímavédő aktivista többek között úgy fogalmazott, hogy a világ vezetői „üres szavaikkal ellopták az álmait és a gyermekkorát”.

Angliában az ökörszem és az őszapó vígan él

Angliában is változik az éghajlat, aminek nyertesei és vesztesei egy­aránt vannak. Egy most közzétett tanulmány szerint az elmúlt fél évszázadban bekövetkezett változás sokkal több madárfajnak kedvezett, mint amennyit károsan érintett.

Fenntartható-e a klímaforradalom?

Az egyén szerepe a természet védelmében óriási, ehhez azonban nem az egymondatos jelszavak erőszakos tukmálásán, hanem az értő odafigyelésen és a közvetlen környezet javításán keresztül vezet az út.

Rekordmeleget mértek Alaszka déli részén

Történelmi rekord dőlt meg csütörtökön az egyesült államokbeli Alaszka legnagyobb városában, Anchorage-ben: a hőmérséklet meghaladta a 32 Celsius-fokot – közölték a meteorológiai szolgálatok.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …