Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 5., vasárnap, Vince napja
HÍR TV - Civil kör:Balliberális össztűz

Címke: FED

38 cikk 1/4 oldal

Nagyot emelkedett az arany ára

Soha nem emelkedett még olyan rövid idő alatt akkorát az arany ára, mint az elmúlt napokban. Más befektetési eszközök esetében is példátlan ármozgások zajlanak.

Pénzesővel kezelik a válságot

A világ nagyobb jegybankjai az elmúlt bő egy hétben példátlan intézkedéseket tettek, hogy enyhítsék a világjárvány okozta gazdasági leállás sokkját. Összeszedtük, hogy eddig milyen lépések történtek.

Rendkívüli segítség érkezik a Fedtől

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed példátlan módon vasárnap hozott döntést, amelynek során lényegében az összes létező monetáris lazítási eszközét bevetette.

Amerika erősítette a forintot

Nagy kamatcsökkentés után tovább zuhannak az amerikai államkötvényhozamok, ami átrendeződést hozhat a befektetési piacokon.

Enyhül a nyomás a forinton

Hatalmas amerikai kamatcsökkenést áraznak a piacok, ennek következtében a forint kamatszintjének emelkedése nélkül is megszűnhet a magyar fizetőeszköz elleni spekuláció lehetősége.

Elmúlt a globális ijedelem

Egy évvel ezelőtt az addigi kedvező világgazdasági folyamatok látszólag megváltoztak, a fejlett gazdaságokban visszaesést, recessziót kezdtek várni.

Stabilabb külső környezet várható

Változatlan maradt az amerikai alapkamat, és jövőre sem terveznek módosítást. Optimistábbak lettek a 2020-as várakozások, ami a magyar gazdaságnak is jó hír.
38 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …