Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 21., szerda, Sámuel, Hajna napja

Címke: Felvételi

68 cikk 1/7 oldal

A határon túl is tanulhatunk ingyen

A hazai intézmények mellett a szomszédos országok saját egyetemei is évről évre több száz olyan szakot indítanak, ahol részben vagy egészben magyar nyelven folyik az oktatás.

A sikertelen felvételi lehet mozgósító erejű is

A sikertelen felvételi lehet mozgósító erejű is, de a kudarc okozta bűntudatot nem érdemes fokozni a gyerekben – erről beszélt Makai Gábor klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Az sincs elveszve, aki lemarad az egyetemről

Nyelv- vagy szakmatanulással hasznosíthatják legjobban az előttük álló megüresedett tanévet azok a fiatalok, akiknek nem sikerült az egyetemi felvételijük.

Többen tanulhatnak tovább

A tavalyinál háromezer fővel többen, összesen 78 900-an kerültek be a felsőoktatási intézmények ősszel induló képzéseire.

490 volt a legmagasabb felvételi ponthatár

Az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese a Kossuth rádióban elmondta: a Pécsi Tudományegyetem germanisztika alapképzésére jelentkezőknek kellett elérni a legmagasabb pontszámot.

Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok

Nyilvánosságra hozták Budapesten szerda este a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi ponthatárait, amelyeket a felvi.hu oldalon is közzétettek.

Még módosítható a felvételi

Péntekig végezhetik el a kívánt módosításokat az e-felvételiben azok, akik a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre szeretnének beiratkozni.

Indul a felsőoktatási ügyintézés időszaka

A felsőoktatásba jelentkezők szerdától elérhetik az ügyintézési funkciókat a felvi.hu honlapon, az e-felvételi rendszerében – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Hosszú távon nagyon hasznos a nyelvvizsgaszigor

Ha betartják a szigort, azzal a kormány vállal ugyan egy zökkenőkkel tarkított évet, de hosszú távon nagyon hasznos az intézkedés – mondta lapunknak Józsa János.
68 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.