Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 17., vasárnap, Hortenzia, Gergő napja

Címke: Felvételi

22 cikk 1/3 oldal

Továbbra is előnyt jelent a nyelvvizsga

Középfokú nyelvvizsga nélkül igen, de emelt szintű érettségi nélkül nem lehet bejutni 2020-tól a felsőoktatásba — közölte szombaton Schanda Tamás államtitkár.

A szaktárca sem követelne nyelvvizsgát

Egyre valószínűbb, hogy elhalasztják a felsőoktatási felvételi 2020-as szigorítását, a szakmai javaslatok alapján ugyanis most már az ITM is hajlik a követelmények enyhítésére.

Ismét terítékre került a nyelvvizsgaszigor

Hajthatatlannak tűntek eddig a döntéshozók a felsőoktatási felvételi 2020-as szigorítása kapcsán, most mégis újrakezdődött a párbeszéd a középfokú nyelvvizsga felvételi követelménnyé tételéről.

Változnak a felvételi pontok

Alacsonyabb pontszámokkal fognak bekerülni 2020-tól a felsőoktatásba a fiatalok, mert a nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi kötelezővé tétele miatt a többség elesik a pluszpontjainak jó részétől.

Rá kell kapcsolni a nyelvtanulásra

Bajban lehetnek egyes szakok indításával az egyetemi és főiskolai tanszékek, ha a felvételizők nem hajtanak rá a nyelvtanulásra.

A határon túl is tanulhatunk ingyen

A hazai intézmények mellett a szomszédos országok saját egyetemei is évről évre több száz olyan szakot indítanak, ahol részben vagy egészben magyar nyelven folyik az oktatás.

A sikertelen felvételi lehet mozgósító erejű is

A sikertelen felvételi lehet mozgósító erejű is, de a kudarc okozta bűntudatot nem érdemes fokozni a gyerekben – erről beszélt Makai Gábor klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Az sincs elveszve, aki lemarad az egyetemről

Nyelv- vagy szakmatanulással hasznosíthatják legjobban az előttük álló megüresedett tanévet azok a fiatalok, akiknek nem sikerült az egyetemi felvételijük.

Többen tanulhatnak tovább

A tavalyinál háromezer fővel többen, összesen 78 900-an kerültek be a felsőoktatási intézmények ősszel induló képzéseire.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …