Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 28., péntek, Elemér napja

Címke: Felvételi

32 cikk 1/4 oldal

Több szaknál is csökkentették a ponthatárokat

A mostani felvételi eljárásban 63 felsőoktatási intézmény 7206 szakot hirdetett meg, mindenkinek van miből választania a február 15-i jelentkezési határidőig.

Nem minden szakra kell emelt szintű érettségi

Több ezer hallgató mentesülhet a felvételi szigorítása alól, emelt szintű érettségi nélkül lehet ugyanis jelentkezni például a művészeti szakokra, de némelyik pedagógusképzésre is.

A Műegyetemen végzettek jól keresnek

Agrártudományokat a Corvinuson, természettudományt pedig a Műegyetemen érdemes tanulni, itt a legmagasabb ugyanis a pályakezdők átlagkeresete – derül ki az Oktatási Hivatal friss jelentéséből.

Csökkentek az egyetemi felvételi ponthatárok

Tovább folytatódhat az elmúlt évek kedvező tendenciája, és az idén ismét többen juthatnak be a felsőoktatásba, miután a kormány sok népszerű szakon csökkentette a felvételi ponthatárt 2019-hez képest.

Beköszöntött a felvételi időszaka

Több jogászra van szükség a kormány szerint, ezért ezen a képzésen csökkentik a felvételi ponthatárokat, hogy többen kerülhessenek be az állami támogatású helyekre – közölte Schanda Tamás államtitkár.
32 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …