Keresés
Magyar Nemzet
2020. március 30., hétfő, Zalán napja
HÍR TV - Troll:Hangulatkeltés a kormány ellen

Címke: filmkritika

29 cikk 1/3 oldal

A lovak szemének fájdalmán át

Kevés történelmi film képes arra, hogy a lovak szenvedésén keresztül átadja egy nemzet szenvedését. Sára Sándor 1978-ban készült filmje, a 80 huszár ilyen alkotás.

Kulturális különbségek pokla

Ladj Ly egy fenyegető gesztussal fejezi be alkotását, amely ezenkívül egyáltalán nem volt bátor. Nem merte igazán elénk tárni a külvárosok valódi poklát.

Kubai kémek szivarfüstben

Hiába tűnik el a kommunizmus Kelet-Európából az emberek örömére az 1980-as évek legvégén, hiába omlik össze a Szovjetunió döbbenetesen rövid idő alatt, Kubában Fidel Castro és kommunista diktatúrája kitart.

Tegyenek, kérem, boldoggá!

A boldogság­ipar talán az egyik legnagyobb üzlet a világon, amely akkor működik óriási nyereséggel, ha egyre több az önmagában bizonytalan, önző és szorongó ember.

Élezni próbálják az osztályharcot

Leborult a filmes világ Bong Dzsun Ho Élősködők című filmje előtt, amely elvitte a legfontosabb Oscar-díjakat is, pedig csak egy furcsa, manipulatív történettel állunk szemben.

A sárga út a pokolba vezet

Ha valaki eddig nem értette a színpad és a nézőtér közötti misztikus és igencsak sokrétű viszonyrendszert, az mesterkurzusban részesülhet, ha megnézi Ruppert Goold Judy című filmjét.

A modern nő és az öregedés

Az, hogy Justine Triet filmjének főszereplője egy pszichológusnő, egy csöppet sem meglepő, mert életközépi válságokat kezelni a modern gondolkodás szerint a pszichológia hivatott.

Férfias virtus bocsánatos átvágással

Sam Mendes úgy tett, mint aki szóról szóra megvalósítja a modern film egyik legfontosabb törvényét. Mendes 1917 című filmje ugyanis olyan hatást kelt, mintha egyáltalán nem vágnának benne.

Védelmi rendszer nélkül

Mikhaël Hers Amanda című legújabb filmjében bemutatja, hogyan él az európai ember a terrorizmustól sújtott világban.

A világ legjobb unalma

Negyven év házasság után elbizonytalanodik néha az ember. Nicolas Bedos Boldog idők című filmje arról szól, hogy egy családban eltelt negyven év.
29 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …