Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 18., kedd, Bernadett napja

Címke: filmkritika

26 cikk 1/3 oldal

Tegyenek, kérem, boldoggá!

A boldogság­ipar talán az egyik legnagyobb üzlet a világon, amely akkor működik óriási nyereséggel, ha egyre több az önmagában bizonytalan, önző és szorongó ember.

Élezni próbálják az osztályharcot

Leborult a filmes világ Bong Dzsun Ho Élősködők című filmje előtt, amely elvitte a legfontosabb Oscar-díjakat is, pedig csak egy furcsa, manipulatív történettel állunk szemben.

A sárga út a pokolba vezet

Ha valaki eddig nem értette a színpad és a nézőtér közötti misztikus és igencsak sokrétű viszonyrendszert, az mesterkurzusban részesülhet, ha megnézi Ruppert Goold Judy című filmjét.

A modern nő és az öregedés

Az, hogy Justine Triet filmjének főszereplője egy pszichológusnő, egy csöppet sem meglepő, mert életközépi válságokat kezelni a modern gondolkodás szerint a pszichológia hivatott.

Férfias virtus bocsánatos átvágással

Sam Mendes úgy tett, mint aki szóról szóra megvalósítja a modern film egyik legfontosabb törvényét. Mendes 1917 című filmje ugyanis olyan hatást kelt, mintha egyáltalán nem vágnának benne.

Védelmi rendszer nélkül

Mikhaël Hers Amanda című legújabb filmjében bemutatja, hogyan él az európai ember a terrorizmustól sújtott világban.

A világ legjobb unalma

Negyven év házasság után elbizonytalanodik néha az ember. Nicolas Bedos Boldog idők című filmje arról szól, hogy egy családban eltelt negyven év.

Mosolygásra méltatlanok

A legproblémásabb autista gyerekekkel senki nem akar foglalkozni. Legalábbis erről szól a Különleges életek című francia film.

Az erő most már mindig velünk lesz

Van egy nemzedék, amelyik úgy nőtt föl, hogy tudta, háború van a mozikban. A csillagok háborúja. Több mint négy évtizeden át tartott, most befejeződött.

Családalapítással csak könnyebb

Fel kell nőnie végre annak a harmincas és negyvenes éveiben járó generációnak, amelynek tagjai a lét elviselhetetlen könnyűségét választották az elmúlt húsz évben.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …