Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 4., szombat, Ulrik napja
HÍR TV – TROLL:Az Index a lét és nemlét mezsgyéjén.

Címke: forradalom

27 cikk 1/3 oldal

Hogyan indult harcba a honvéd?

1848-as forradalmunkra emlékezzünk úgy, hogy megvizsgáljuk: hogyan harcolt és mit viselt tetőtől-talpig egy ’48-as honvéd, aki úgy döntött, akár életét is adja hazájáért.

Vörös város

Alighanem az egyetlen alkalom volt 1919. május 1-je, amikor az éppen regnáló hatalom elérte azt, hogy ez a hallatlanul sokszínű város egyetlen harsogó színbe öltözzék.

Frontváros

Unokáink talán egyszer majd olvashatják az 1989. decemberi romániai forradalom és az azt követő viharos történések hiteles krónikáját.

Élőlánc

A temesvári református templom falán lévő két emléktábla közli a város történetének egyik legfontosabb momentumát: „1989. december 15-én innen indult a diktatúrát megdöntő forradalom.”

Befejezetlen maradt az 1989-es forradalom?

Az 1989. decemberi romániai forradalom vétkeseit az igazságszolgáltatás elé kell állítani – hangsúlyozta Klaus Johannis Románia államfője.

Puccs vagy forradalom zajlott 30 évvel ezelőtt?

A román forradalomnak megvannak a saját jegyei, erőszakos, véres jellege elütött a többi országban zajló folyamatoktól, de ettől még nem lehet leválasztani a térségben zajló hasonló eseményekről.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …