Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 21., csütörtök, Olivér napja

Címke: lakásárak

32 cikk 1/4 oldal

Túlértékelt Budapest lakáspiaca

Jelentősen megemelkedett a fővárosi lakóingatlanok túlértékeltségének kockázata, mivel a budapesti lakásárak továbbra is a makrogazdasági alapok által indokolt szint fölött vannak.

MNB: Folytatódott a lakásárak emelkedése az első fél évben

Tovább folytatódott a lakásárak emelkedése az idei első fél évben, a kereslet továbbra is erős marad – ez derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, novemberi lakáspiaci jelentéséből, amelyet hétfőn mutattak be sajtótájékoztatón, Budapesten.

Gerjeszti a kiköltözést az Airbnb

Az újabb elvándorlási hullám 2016-ban kezdődött Budapestről, nem függetlenül a lakásárak egyre nagyobb mértékű emelkedésétől.

Terjed a milliós négyzetméterár

Több mint százhúsz lakást értékesítettek tavaly azokban a budapesti utcákban, amelyekben az átlagos négyzetméterár meghaladta az egymillió forintot.

Lélektani határra értek a fővárosi ingatlanárak

Az agglomerációk felé fordult a figyelem a dráguló városi lakásárak miatt. Az idén a főváros külső kerületeiben kiugró, 30-40 százalékos volt az árnövekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Sokan hagyják el a belső pesti kerületeket

Mintegy hatezerrel többen mentek el tavaly a fővárosból, mint amennyien állandó lakosként odaköltöztek, Pest megyében viszont az állandó lakosok száma 15 ezer fővel nőtt.

Szakadék a lakásépítéseknél

A lakosságszám arányában a legtöbb lakás továbbra is Győr-Moson-Sopron megyében épül, míg a lista végén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye található.
32 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …