Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 17., hétfő, Paszkál napja
HÍR TV – BAYER SHOWNekik a profit számít, az emberélet nem.

Címke: monarchia

11 cikk 1/2 oldal

Ismét áll a Városligetben a Regnum Marianum-templom

Az Animatiqua stúdió filmjében szereplő épületek többségében az a közös, hogy noha megsérültek a második világháborúban, és menthetők lettek volna, a kommunisták mégis lebontották őket.

Szurmay Sándor, a katonabáró

A Monarchia legismertebb magyar hadvezéréről évtizedekig nem lehetett nyilvánosan sem beszélni sem írni.

Újra a Kálvin téren csobog a Danubius-kút

Futnak a felhők, csobog a víz, száguldanak a hajók. Hollywoodi filmekben használt trükkökkel keltik életre a régi székesfővárost. Köztük az Erzsébet hidat és a Danubius-kutat is.

A nyilvánosság lovagrendje

Az 1908-as újságírói Almanach olyan kormetszetet mutat be, ahol a régi és az új törekvései „együtt állnak”, egymással olykor szemben, de soha nem a másik ellenére.

Huszár a tengeren

A katonát a társadalom „adja” és „tartja el”, a katona egyszerre tagja egy családnak és egy számontartható nagyságrendű emberi közösségnek.

Budapest tényleg többet érdemelne

Majdnem kétmillió ember otthonának, az ország szívének, Európa egyik fő turisztikai látványosságának, gyöngyszemének a vezetése nem feladat és felelősség, hanem lehetőség.

A trianoni büntetés nagyságát máig sem magyarázza semmi

A trianoni békediktátum okozta terület- és népességvesztés nagyságát máig sem magyarázza semmi – jelentette ki Babucs Zoltán történész a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége