Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 9., csütörtök, Erhard napja
HÍR TV - Keménymag:Jogállamiság vagy diktatúra?

Címke: ostrom

6 cikk 1/1 oldal

Trófea

Bár hetvenöt év telt el Budapest legvéresebb ostroma óta, a főváros emlékezetében ez az epizód valójában soha nem zárult és nem is zárulhatott le.

Feltétlen pusztulás

Kilencszáznegyvennégy decemberének végén a fővárosiak – mintha nem akartak volna tudomást venni a távolból már hallható ágyúdörgésről, az állandósult légiveszélyről – a karácsonyra készültek.

Budapest ostromának emlékeit keresik

Hetvenöt éve, ’44 karácsonyán vették körbe a szovjet csapatok Budapestet. Ám a főváros ostromának története a közvélekedéssel ellentétben nem fejeződött be a február 11-i kitöréssel.

Folytatódik az Iszlám Állam utolsó zárványa elleni ostrom

A Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű milíciaszövetség vasárnap bejelentette: folytatja az Iszlám Állam dzsihadista szervezet utolsó szíriai zárványa, Baghúz elleni ostromát, miután az elmúlt napban nem érkezett újabb civil a területről.

A pusztítás lágy fényei

A második világháború egyik tragikus záróakkordja volt Budapest 1944–45-ös ostroma, amit Tóth László a Hadtörténeti Intézet és Múzeum közreműködésével újszerű nézőpontból láttat.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …