Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 16., hétfő, Etelka, Aletta napja

Címke: Palkovics Imre

24 cikk 1/3 oldal

Balos szakszervezet támogatja a túlóráztatást

Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke szerint az érdekképviselők elárulták a dolgozókat, a tavalyi megmozdulásokkal pedig politikai célokat szolgáltak.

Elárulta tagjait a balos szakszervezet

Megkötötte a Munka törvénykönyve januári módosítása óta az első, hároméves munkaidőkeret bevezetéséről szóló megállapodást a baloldalhoz köthető Vasas Szakszervezeti Szövetség.

Sztrájkolnának az áruházi dolgozók az ünnepek után

Az áruházláncok csak friss lakossági felmérés alapján egyeztetnének jövőre arról, megéri-e vasárnaponként estig nyitva tartani, miközben régóta vannak tényeken alapuló kimutatásaik arról, hogy nem.

Behúzzák a féket az áruházi dolgozók

Elrendelték a nagy áruházakban az ünnepi bevásárlási szezon kezdetén, hogy decemberben nem vehetnek ki szabadságot az eladótérben és a raktárakban beosztott munkavállalók.

Sokan csak papíron minimálbéresek

A munkaerőhiányt súlyosbítja, a létszámfelhasználást pedig rontja bizonyos cégek adó- és járulékelkerülése, ráadásul a gyakorlat konzerválja az alacsony termelékenységet is.

Ismét eladósodhat Budapest

Megtorpanhat a főváros fejlődése, illetve elszabadulhatnak Budapest kiadásai, ha Karácsony Gergely főpolgármester komolyan gondolta a kampányígéreteinek azonnali végrehajtását.

Ágazati béralku jön a közlekedésben

Az autóbuszos és vasúti személyszállítás tervezett átszervezése, középtávú összehangolása miatt kezdeményezték a bértárgyalások mielőbbi összehívását a szakszervezetek.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …