Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 22., szerda, Vince, Artúr napja

Címke: Tanácsköztársaság

33 cikk 1/4 oldal

Végzet öt szótagban

Az összekeverten egy érdektelen, szürke, semmitmondó, észrevehetetlen szó, nincs olyan egyszerű történet, amelynek elmondása közben ne fordulhatna rá a nyelv.

Hecckáplán

Kucsera ­Ferenc életének utolsó napjáról Balogh Ernő rendezésében Tekintetek címmel kisjátékfilm készült, amely nemrég a vatikáni Mirabile Dictu fesztivál 1600 alkotása közül elnyerte a fődíjat.

Budapest vörös rongyokba öltözött

Száz esztendővel ezelőtt hívta tetemre Budapestet Horthy Miklós, a Nemzeti Hadsereg fővezére, Magyarországon és fővárosában új időszámítás kezdődött 1919. november 16-án.

Károlyi félanalfabéta feljelentőlevele

Szenzációszámba megy a volt miniszterelnök és köztársasági elnök borzalmas, az érthetőség határát súroló helyesírása, ami amiatt válik nyilvánvalóvá, mert a kézirat fakszimiléjét is leadják.

A szocdemeket akarták kormányba lobbizni

József főhercegnek az antant által történő eltávolítása, ennek következtében a Friedrich-kormány lemondása augusztus végén mesterséges közjogi krízist idéz elő.

József Ágost herceg bukása

Tekintettel arra, hogy az ismétlődő pletykák ellenére József Ágost sohase kívánt király lenni, eltávolítása már megelőlegezte, hogy az antant nem engedi IV. Károly visszatérését a magyar trónra.
33 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …