Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja
HÍR TV – TrollAz államnak büntetnie kell a bűnözőket.

Címke: Tanácsköztársaság

40 cikk 1/4 oldal

Szellemes, fájdalmas krónika

Révai Mór Jánosné teljesítménye elképesztő: közel 600 oldalon keresztül számol be a mindennapokról.

Drámai, egyben tárgyilagos beszámolók

A könyv olyan erőteljes hatást gyakorol az olvasóra, hogy nagyon sokára felejti el, amit olvasott – vagy pedig soha. Ami igen üdvös dolog.

Horthy Miklóst követeli kormányzónak a nép

A közvélemény szerint Horthy Miklós lenne a legalkalmasabb ideiglenes államfőnek. A nemzeti hadsereg főparancsnokának megválasztása mellett egymás után teszik le a garast a vármegyék.

Vörös város

Alighanem az egyetlen alkalom volt 1919. május 1-je, amikor az éppen regnáló hatalom elérte azt, hogy ez a hallatlanul sokszínű város egyetlen harsogó színbe öltözzék.

Végzet öt szótagban

Az összekeverten egy érdektelen, szürke, semmitmondó, észrevehetetlen szó, nincs olyan egyszerű történet, amelynek elmondása közben ne fordulhatna rá a nyelv.

Hecckáplán

Kucsera ­Ferenc életének utolsó napjáról Balogh Ernő rendezésében Tekintetek címmel kisjátékfilm készült, amely nemrég a vatikáni Mirabile Dictu fesztivál 1600 alkotása közül elnyerte a fődíjat.
40 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …