A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

idezojelek

Fogást keres

Az ifjú Majtényi is tagja volt a vörös kokárdás tüntetést szervező Demszky-féle ­maoista körnek.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A magyar értelmiség és a közbeszéd hajlamos az állami hazugságokat közösségi hazugságokká transzformálni, az Orbán-rendszer hazugságait is így tesszük magunkévá valamiféle kollektív gyávaságtól vezérelve – magyarázta minap Majtényi László a Klubrádióban.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jeles jogtudós megszólalásaiból sosem hiányzott a nemzetfroclizó elem. Tavaly például, amikor férfi-gyorskorcsolyaváltónk megszerezte Magyarország első téli olimpiai győzelmét, az egykori ombudsman és köztársaságielnök-jelölt nemes egyszerűséggel lemigránsozta a magyar anyától és kínai apától született testvérpárt, Liu Shaolin Sándort és Liu Shaoangot. A tenyérbe mászó ember ezúttal arról győzködte a hallgatót: az áprilisi választási eredményeket nagyban befolyásolta, hogy az ország jelentős részéhez hamis információk jutottak el, így szegények nem tudtak tájékozódni a valóságról. – Az igazság csak nyílt vitában győzhet, és ebben hatalmas szerepe van a Klubrádiónak és a maradék ellenzéki médiának. Orbán Viktor azonban fél a Klubrádiótól – közölte Majtényi. (Aki korábban Drágabolgárúr Megbeszéljük című műsorában is beszólt a kormányzatnak: – Annyi a különbség az egykori magyar jogállam és az Orbán-rendszer között, mint Lúdas Matyi és Döbrögi vagy Toldi Miklós és a rókalelkű bátyja között.)

Kis színes. Az ifjú Majtényi is tagja volt annak a Demszky-féle ­maoista körnek, amely 1972. március 21-én, a tanácskommün kikiáltásának évfordulóján vörös kokárdás tüntetést szervezett a fővárosban, válaszul arra a március 15-i nemzeti megmozdulásra, amely után közel száz embert tartóztatott le és börtönözött be a Kádár-rendszer. Emlékszel, Laci? Régi szép idők…

Borítókép: Majtényi László (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió radikális átalakítása

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Ursula, a nő!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Merénylők, árulók, gazemberek

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Egy szabadkőműves önleleplezése

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.