Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Címke: Társadalom

534 cikk 1/54 oldal

Szexista reklámok indexen

Az új regulák nem engedik, hogy a filmekben szereplők olyan helyzetben mutatkozzanak, amelyek a nemükhöz tipikusan illő sztereotípiákat erősítik a társadalomban.

Kiszélesítik Marokkóban az oktatásban használt nyelvek körét

Jóváhagyta a marokkói parlament azt a vitatott törvénytervezetet, amely kiszélesíti az oktatásban használható nyelvek körét, és amely a jövőben lehetővé teszi, hogy a két hivatalos nyelv – az arab és a berber – mellett bizonyos tantárgyakat más nyelven is tanítsanak az állami iskolákban.

Barcelona: polgári akció a zsebtolvajok ellen

A katalán fővárosban évek óta virágzik a zsebtolvajlás, tavaly rekordot ért el a bűncselekmények száma. Naponta átlagosan 33 erőszakos rablás történt a városban.

Ötmilliárd jut idén szociális tüzelőanyagra

A települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatására az ötezer lélekszám alatti önkormányzatok pályázhatnak.

A budapestiek szerint Karácsony nem alternatíva

A Századvég legfrissebb felmérése szerint a fővárosi választók továbbra is lesújtó véleménnyel vannak a zuglói polgármesterről, nem tekintik Tarlós István reális kihívójának.

Matolcsy György: A tudás már nem magántulajdon

A magyarországi társadalom tehetősebb része a vagyon 91 százalékát, a fennmaradó hányad pedig a kilenc százalékát birtokolja – hívta fel rá a figyelmet a jegybank elnöke.

Elkezdődött a Műanyagmentes július

Elkezdődött a Műanyagmentes július, a kezdeményezés célja az egyszer használatos műanyagok használatának kiiktatása – hangzott el az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában csütörtökön.

Újabb kínai városban lépnek fel az „illetlen szokások” ellen

A kelet-kínai Santung tartomány székhelye, Csinan is csatlakozott azoknak a kínai városnak a sorához, amelyek az „illetlen szokások” elleni harc jegyében nemrégiben tiltásokat vezetett be egyes, helytelennek ítélt viselkedési formák ellen – írta szerdán az ECNS kínai hírportál.
534 cikk 1/54 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.