Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 20., kedd, István napja

Címke: velence

55 cikk 1/6 oldal

Velencét nem nyilvánítják veszélyeztetett várossá

A kampányt két hete kezdeményezte az Italia Nostra, arra hivatkozva, hogy az olasz kormány nem képes megvédeni a lagúnák városát a tömegturizmus és a környezetszennyezés hatásaitól.

Torlódás a Balaton felé vezető utakon

A szokásos nyári torlódásnál is nagyobb autóforgalomra számíthatnak az előttünk álló hét végén, illetve a jövő hét végén a Balatonra,

Velence polgármestere veszélyeztetett világörökségi helyszínné akarja nyilvánítani városát

Velence polgármestere az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetéhez fordul (UNESCO), hogy helyezze a veszélyeztetett világörökségi helyszínek listájára a lagúnák városát, mivel az olasz közlekedési miniszter nem hajlandó támogatni azt a tervet, hogy a tengerjáró hajókat elirányítsák a forgalmas Giudecca-csatornából.

A tengerjáró hajók behajtása ellen tüntettek Velencében

Egészen a Szent Márk térig vonultak a tüntetők Velencében a tengerjáró hajóknak a város csatornáin való közlekedése ellen tiltakozva szombaton, egy héttel azután, hogy egy tengerjáró egy kisebb turistahajóval ütközött össze az egyik hajóállomáson.
55 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.