Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 7., szombat, Ambrus napja

Címke: von der Leyen

13 cikk 1/2 oldal

Erős felhatalmazás a bizottságnak

Jövő tavaszra a dublini rendszer reformját is tartalmazó migrációs csomagot, száz napon belül pedig klímavédelmi tervet ígért Ursula von der Leyen szerdán a strasbourgi parlamentben.

Az EPP-nek szüksége van a Fideszre

Biztos vagyok benne, hogy az Európai Néppárt (EPP) egyetlen tagpártot sem fog kizárni soraiból, különösen nem a Fideszt – mondta Milan Zver, a Szlovén Demokrata Párt európai parlamenti képviselője.

Országra szabott tárca

Szomorú napra ébredtek kedden a megélhetési huhogók: az előzetes fanyalgással ellentétben fontos, ráadásul szinte országunkra szabott posztot kapott a magyar biztosjelölt.

Egyensúlyoznia kell az új elnöknek

Akár patikamérlegen is kimérhették volna az új Európai Bizottság összetételét, kérdéses azonban, hogy a földrajzi egyensúly is hangsúlyos lesz-e a november elsejével munkába álló testületben.

Tiszta lappal

Von der Leyen ma már nem „nemzeti érdekek által megbénított államokról” beszél, mint nyolc évvel ezelőtt, hanem arról, a kelet-közép-európai országok véleményét nem lehet lesöpörni az asztalról.

Von der Leyen jövő héten találkozik Orbán Viktorral

A miniszterelnök és a német politikus Magyarország új uniós biztosáról, illetve az integráció előtt álló kihívásokról, így a migrációról és a következő hétéves uniós költségvetésről is egyeztet majd.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …