Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 22., vasárnap, Móric napja

Címke: von der Leyen

11 cikk 1/2 oldal

Országra szabott tárca

Szomorú napra ébredtek kedden a megélhetési huhogók: az előzetes fanyalgással ellentétben fontos, ráadásul szinte országunkra szabott posztot kapott a magyar biztosjelölt.

Egyensúlyoznia kell az új elnöknek

Akár patikamérlegen is kimérhették volna az új Európai Bizottság összetételét, kérdéses azonban, hogy a földrajzi egyensúly is hangsúlyos lesz-e a november elsejével munkába álló testületben.

Tiszta lappal

Von der Leyen ma már nem „nemzeti érdekek által megbénított államokról” beszél, mint nyolc évvel ezelőtt, hanem arról, a kelet-közép-európai országok véleményét nem lehet lesöpörni az asztalról.

Von der Leyen jövő héten találkozik Orbán Viktorral

A miniszterelnök és a német politikus Magyarország új uniós biztosáról, illetve az integráció előtt álló kihívásokról, így a migrációról és a következő hétéves uniós költségvetésről is egyeztet majd.

Európa új vezetője

Von der Leyen győzött. Merkel 65. születésnapján. A győzelem szoros volt, és a kancellár, szemben a pár évvel ezelőtti erőviszonyokkal, már nem tudta érdemben befolyásolni az eseményeket.

Von der Leyen az EP kegyeit keresi

A német politikus már múlt héten megkezdte a brüsszeli buborék alapos körbejárását, e héten pedig folytatja az Európai Parlament frakcióinak megnyerésére tett kísérletét.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.