Szerverek százait hackelte meg az FBI

Csak jót akart, eltávolította azokról a rájuk települt hátsó kaput.

Forrás: ORIGO.HU2021. 04. 14. 20:24
null
Potenciálisan precedens nélküli akcióról számolt be az FBI, bírói végzés segítségével engedélyt kapott az olyan egyesült államokbeli Microsoft Exchange levelezőszerverek meghackelésére, amelyeken megtalálható a kínai Hafnium csoport által telepített hátsó kapu. Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Potenciálisan precedens nélküli akcióról számolt be az FBI, bírói végzés segítségével engedélyt kapott az olyan egyesült államokbeli Microsoft Exchange levelezőszerverek meghackelésére, amelyeken megtalálható a kínai Hafnium csoport által telepített hátsó kapu – olvasható az Origo cikkében.

Potenciálisan precedens nélküli akcióról számolt be az FBI, bírói végzés segítségével engedélyt kapott az olyan egyesült államokbeli Microsoft Exchange levelezőszerverek meghackelésére, amelyeken megtalálható a kínai Hafnium csoport által telepített hátsó kapu.
Fotó: FLICKR

A Hafnium-botrány március elején tört ki, miután a feltételezések szerint államilag szponzorált kínai hackerek a Microsoft Exchange sebezhetőségeit kihasználva, automatizált módszerrel világszerte több tízezer levelezőszerverre installáltak teljes hozzáférést biztosító hátsó kaput. A sérülékenységeket az idén februári hibajavító kedden foltozta be a Microsoft, azonban sok szerverre még nem telepítették a rendszergazdák a javításokat, plusz a hátsó kaput ettől függetlenül manuálisan kell eltávolítani a már elesett levelezőszerverekről.

A mostani akció keretében a hackerek saját eszközeit használva az FBI eltávolította a hátsó kaput a szerverekről, azonban a tulajdonosaikkal csak utólag próbálja felvenni a kapcsolatot, hogy értesítse őket az eseményről, továbbá felhívja a figyelmüket a frissítések telepítésének szükségességére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.