Szegeden rendezik jövőre a nemzetközi informatikai diákolimpiát

Jövőre Szegeden rendezik a nemzetközi informatikai diákolimpiát (International Olympiad in Informatics, IOI), a rendezvényre négyszáz középiskolás diákot és felkészítő tanáraikat várják – közölte a digitalizációért felelős helyettes államtitkár csütörtökön Budapesten.

Forrás: MTI2022. 03. 18. 13:50
null
Nagykõrös, 2021. március 8. A 1. osztályos Áron online matematikaórán vesz részt Nagykõrösön 2021. március 8-án. A kormány döntése értelmében a koronavírus-járvány megfékezésére hatályba léptek a március 22-éig tartó szigorított védelmi intézkedések, az óvodák és az általános iskolák pedig április 7-ig, a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki. MTI/Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára az IOI logóötlet-pályázatának nyerteseit díjazó rendezvényen elmondta: az IOI három évtizedes múltra visszatekintő verseny, száz ország középiskolás diákjai mérkőznek meg egy programozási versenyen.
Óriási dolognak nevezte, hogy 2023-ban Magyarország ad otthont a versenynek a Digitális Jólét Nonprofit Kft., a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Szegedi Tudományegyetem rendezésében.

Hozzátette: augusztus 28-a és szeptember 4-e között négyszáz tehetséges középiskolás diákot és felkészítőiket várják a versenyre.

Mint mondta, a rendező ország feladata, hogy egyedi logót tervezzen, amely képviseli a folyamatosságot, de egyedi, jól felismerhető, modern és magán hordozza a rendező ország sajátosságait. Hozzátette: 2023-ban lesz Neumann János születésének 120. évfordulója is.

Solymár Károly Balázs elmondta: a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ötletpályázatot írt ki, hogy az ötleteket a végleges logó elkészítésekor felhasználják. 

A pályázatra 74 pályamunka érkezett, a zsűri 26-os szűkített listából választotta ki az első három helyezettet, a három nyertes pályamű elkészítőit csütörtökön díjazták, a díjakat Solymár Károly Balázs és Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át.

Harmadik helyezett lett Péceli Tímea Mónika, aki magyar motívumokat használt fel a logóhoz, második helyezett lett Wolcsánszky Krisztián, aki az IOI karikákba álmodta bele a magyar színeket, és első helyezést ért el Hartauer Gábor, aki a szegedi dóm sziluettját használta fel a logóhoz.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.