Megbuktak kalóriaszámolásból az okosórák

A kutatók szerint pontatlanok a kalóriaszámolás terén az okosórák, még az Apple Watch is – olvasható az Origo.hu cikkében.

Forrás: Origo.hu2022. 05. 19. 14:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha valaki már találkozott mélyebb elemzésekkel, akkor tudja, hogy a gyártók nagy ígéretei ellenére az okosórák nem valami hatékony fitneszes eszközök, vagyis a mért adatok általában pontatlanok, személyiségtípustól függően pedig akár hátráltathatják is a motivációt, mert viselőjük a mért számokra koncentrál a gyakorlat helyett (a másik oldalon persze fokozhatja is az aktivitást egy ilyen óra viselése és az odafigyelés).

Egy elemzésben az Apple Watch Series 6, Polar Vantage V és Fitbit Sense okosórákat 30 egészséges jelentkezőn használták különféle gyakorlatok során, valamint Polar H10 és MetaMax 3B eszközökkel mérték a hiteles értékeket.

Az eredmények szerint egyik okosóra sem volt hatékony a kalóriakövetés terén, semmilyen aktivitási formában, és erre a feladatra nem megbízhatóak az ilyen eszközök. A pulzus követésében már sokkal megbízhatóbbak voltak, bár a tesztelt modellek közül ilyen téren az Apple készüléke teljesített jobban. A lépésszámlálás terén is jól teljesítettek az eszközök.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 


 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.