Önkéntesekkel tesztelik a munkavédelmi képzést segítő mobilapplikációt

A megfelelő színvonalú és korszerű munkavédelmi képzések biztosítása érdekében új e-munkavédelem alkalmazást tesztelhet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 100 önkéntes tagja.

2022. 05. 10. 16:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kamara munkavédelem témában kerekasztal-beszélgetést rendezett, ahol a résztvevők problémaként említették, hogy a munkavédelem alapját jelentő előadás jellegű oktatások az utóbbi években sokszor elmaradnak és nem megfelelő tartalmúak - írják a Mediaworks megyei portáljai.

A vállalatok nem használják ki a technológia nyújtotta előnyöket, online lehetőségeket.

Különösen nehéz helyzetben vannak azok a kis- és középvállalkozások (kkv), amelyek változó munkahelyeken, esetleg több telephelyen, elszórtan működnek, illetve nagy arányban foglalkoztatnak fizikai, nem irodai munkavállalókat.

A kamara tájékoztatása szerint a munkavédelmi kerekasztal-beszélgetésen bemutattak egy új, mobiltelefonról is elérhető e-learning alkalmazást, amely a jelenleginél könnyebben hozzáférhetővé és hatékonyabbá teheti a munkavédelmi oktatást. A Blue Colibri által négy – irodai, otthoni, kiskereskedelmi, logisztikai – munkakörnyezetben fejlesztett online oktatási anyagokat elsőként a kamara 100 önkéntes tagvállalatának munkatársai próbálhatják ki.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.