Monitorrá változhatnak a metrókocsik ablakai

Az LG szeretné a nyugati világban is meghonosítani a technológiát.

Forrás: Origo.hu2022. 09. 28. 11:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LG szeretné a nyugati világban is meghonosítani a technológiát – olvasható az Origó cikkében.

Ázsiában itt-ott már bevezetett fejlesztéssel kampányolt a németországi InnoTrans 2022 kiállításon az LG, az esemény a világ legnagyobb tömegközlekedési technológiákkal kapcsolatos újdonságokra szakosodott expója.

A Deutsche Bahn koncepcióvonatának részeként mutogatott termék elkeresztelésekor az LG illetékesei nem vették igénybe a marketingosztály segítségét, a „Transparent OLED for Subway Trains” egy metrókocsik ablakainak helyettesítésére kitalált, alapállapotban nagymértékben áttetsző OLED-kijelző.

A technológiát bevető tömegközlekedési cégek képesek vele valós idejű információkat biztosítani az utazóközönség számára, plusz a nyilvánvaló ziccert nem kihagyva akár reklámok mutogatására is megfelelhetnek az újmódi ablakok.

A technológia 2020-ban debütált egyes kínai és japán metrószerelvényekben, a beágyazott videón egy pekingi vonalon látható működés közben. 

Az említett piacokon való terjeszkedés mellett az LG elsősorban Európában és Észak-Amerikában szeretne vevőket találni rá, így a következő években a nyugati világban is terjedni kezdhet a technológia.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.