időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Monitorrá változhatnak a metrókocsik ablakai

Forrás: Origo.hu
2022.09.28. 11:21 2022.09.28. 11:30
Monitorrá változhatnak a metrókocsik ablakai

Az LG szeretné a nyugati világban is meghonosítani a technológiát – olvasható az Origó cikkében.

Ázsiában itt-ott már bevezetett fejlesztéssel kampányolt a németországi InnoTrans 2022 kiállításon az LG, az esemény a világ legnagyobb tömegközlekedési technológiákkal kapcsolatos újdonságokra szakosodott expója.

A Deutsche Bahn koncepcióvonatának részeként mutogatott termék elkeresztelésekor az LG illetékesei nem vették igénybe a marketingosztály segítségét, a „Transparent OLED for Subway Trains” egy metrókocsik ablakainak helyettesítésére kitalált, alapállapotban nagymértékben áttetsző OLED-kijelző.

A technológiát bevető tömegközlekedési cégek képesek vele valós idejű információkat biztosítani az utazóközönség számára, plusz a nyilvánvaló ziccert nem kihagyva akár reklámok mutogatására is megfelelhetnek az újmódi ablakok.

A technológia 2020-ban debütált egyes kínai és japán metrószerelvényekben, a beágyazott videón egy pekingi vonalon látható működés közben. 

Az említett piacokon való terjeszkedés mellett az LG elsősorban Európában és Észak-Amerikában szeretne vevőket találni rá, így a következő években a nyugati világban is terjedni kezdhet a technológia.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.