időjárás 6°C Virág 2022. november 26.
logo

Kanapén gyulladt ki az okosóra

Forrás: Origo
2022.10.06. 16:17 2022.10.06. 17:35
Kanapén gyulladt ki az okosóra

Az Apple számára kínos történettel állt elő a 9to5Mac, a napokban „felrobbant" az egyik olvasójának Apple Watch 7 okosórája – írja az Origó. A férfi először arra lett figyelmes, hogy szokatlanul forróvá vált a csuklóján az okosóra, a levételét követően egy repedésre lett figyelmes a hátlapján, közben pedig az óra túlhevülésre hivatkozva vészkikapcsolást hajtott végre.

Az ügyfél felhívta az Apple telefonos ügyfélszolgálatát, ahol jó néhány átkapcsolás után egy menedzser biztosította, hogy kiemelten kezelik az ügyét, további tájékoztatásig ne használja az eszközt. 

Másnap reggel az ügyfél érintésre még forróbbnak érezte az órát, így a kanapéjára tette, hogy fotókat készítsen róla az Apple számára. 

Ekkor pattogó hangokra lett figyelmes, végigrepedt a kijelző védőüvege, végül füstölni kezdett és kigyulladt a kütyü.

Jobb ötlet híján a vevő kihajította az ablakon a Watchot, bár a kanapéja így sem úszta meg égésfolt nélkül az incidenst, majd ólommérgezéstől tartva elrohant a kórház sürgősségi osztályára. Szerencsére az órában felettébb kevés ólom van, alaptalannak bizonyult a félelme.

Az Apple néhány nappal később végre futárt küldött az okosóráért, plusz alá kívánt íratni egy titoktartási szerződést a férfival, hogy az ne hozza nyilvánosságra a balesetet. 

Ezt a károsult nem írta alá, enélkül is elvitte az órát a futár, helyette inkább beszámolt az esetről a 9to5Macnek.

Az Apple eddig nem adott hivatalos tájékoztatást az ügyben, de nyilvánvalóan az akkumulátor meghibásodása okozta a problémát, először erősen kipúposodott, majd végül kigyulladt.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.