Mostantól akár EKG-t is végezhetünk okosóra segítségével

A Huawei megszerezte az Európai Unió CE tanúsítványát a WATCH GT 3 Pro-val történő EKG-figyeléséhez.

Forrás: kemma.hu/mediaworks2022. 10. 04. 13:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanúsítvány jelzi, hogy az applikáció megfelel a vonatkozó uniós szintű biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak. Ez azt jelenti, hogy a Huawei Watch GT 3 Pro-t használó fogyasztók mostantól elektrokardiogramot (EKG) is végezhetnek az okosóra segítségével, így egyszerűen nyomon követhetik szívritmusukat, ami segíthet és a szívük egészségét érintő esetleges kockázatok proaktív kezelésében - olvasható a Mediaworks megyei portáljainak digitália rovatában. 

A CE tanúsítvány segítségével a Huawei EKG Appja 33 európai országban, köztük Magyarországon is elérhetővé vált.

 

Mindazoknak, akik már itthon vásároltak ilyen okosórát, a gyártó kéri, frissítsék az eszköz szoftverét a Huawei Egészség applikációban: mindazonáltal felhívják a figyelmet, hogy a termék nem minősül orvosi, illetve orvostechnikai eszköznek.

 

Az EKG alkalmazás nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy kezelést, és a használata során szerzett adatok csak tájékoztatásként szolgálnak, és nem minősülnek orvostechnikai eszköz által hitelesített adatoknak. Bármilyen tünetet észlelésekor, vagy rosszullét esetén érdemes azonnal orvoshoz fordulni.

Az óra EKG-érzékelő modulja – amelyet arra fejlesztettek ki, hogy segítse a felhasználókat egészségi állapotuk nyomon követésében –, valós idejű elemzést készít a felhasználók szinuszritmusáról és pitvarfibrillációjáról. Sok más potenciális egészségügyi probléma mellett az elektrokardiogram-monitorozás segíthet a felhasználóknak azonosítani az esetleges szabálytalan szívritmusukat, amelyek kezeletlenül hagyva később komoly egészségügyi kockázatokhoz vezethetnek. A mérési folyamat egyszerű és kényelmes, mindössze 30 másodpercig kell megérinteni a készülék oldalán lévő elektródát, hogy a mérés után a valós idejű eredmények megjelenjenek az óra kijelzőjén.

 

Ezenfelül az okosóra csúcstechnológiás fotopletizmográfiai (PPG) szenzorai lehetővé teszik az érelmeszesedés szűrését is. Ez az optikai pulzusmérő technológia a fénnyel megvilágított bőr alatti erekben áramló vér sebességéből kalkulálja a pulzust.

 

Az új, továbbfejlesztett elektródatechnológia pontosabbá és érzékenyebbé teszi az elektrokardiogram jelgyűjtését. A Huawei TruSeen 5.0+ pulzusmérőből és az ívelt, átlátszó neokristályos hátlapon található PVD-bevonatú elektródákból álló EKG-funkció nyolc fotoelektromos érzékelőt képes gyűrű alakzatba helyezni, rögzítve a feljavított jeleket és kiszűrve az interferenciát. Ennek a fejlett állapotkövető technológiának köszönhetően a készülék felhasználói 24 órán keresztül figyelhetik pulzusukat, és azonnali, valós idejű riasztást kaphatnak, ha szívük eltér a normál ritmusától.

Széles körű egészségmonitorozás

A nemrégiben tanúsított EKG-monitorozás nem az egyetlen állapotkövető funkció, amellyel az óra büszkélkedhet. Képes a felhasználók véroxigén-szintjének figyelésére, valamint Huawei TruSeen 5.0+ pulzusmérővel, HUAWEI TruSleep 2.0 alvásfigyelő technológiával és stressz- és egészséges életmód-figyelő funkcióval is felszerelték.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.