Nem javítható túl jól a Google első okosórája + videó

Darabokra bontották a Google Pixel Watch okosórát, amelyről így kiderült, hogy egyes alkatrészei nem cserélhetőek.

Forrás: Origo.hu2022. 10. 23. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manapság minden tech terméket darabokra bontanak a megjelenés után, hogy kiderüljenek a hardveres titkok, és az, hogy a termék mennyire javítható – olvasható az Origo cikkében.

A Google első okosórája, a Pixel Watch sem volt kivétel. Az iFixit szedte szét az órát.

Az első-generációs viselhető eszköz amolyan puzzle-nek bizonyult: a hátlapja ugyan eltávolítható, aminek igazából örülni kell a szektorban. De egyes elemek, mint a gomb vagy a tekerős korona, nem cserélhetőek, így pedig az óra javíthatósága nem a legjobb.

A Google egyébként egyedi ragasztót használt belül, ennek eltávolításakor sem maradnak hátra nyomok. 

Az iFixit egyébként a készített anyagában hibázott, hiszen a Wear OS rendszert Android Wearnek nevezte. Maga a Pixel Watch mindenesetre nem menthetetlen vész esetén, de a következő generációk várhatóan többet nyújtanak majd ilyen téren.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: A Google órája (Forrás: Origo.hu)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.