Szép lassan bankká válik az Apple

Hamarosan megtakarítási számlát nyithatnak majd a hitelkártyáját használók.

Forrás: Origo.hu2022. 10. 17. 14:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan megtakarítási számlát nyithatnak majd a hitelkártyáját használók – olvasható az Origó cikkében.

Folytatja a digitális pénzügyi szolgáltatások piacán való terjeszkedést az Apple, a saját márkás hitelkártyájával rendelkezők hamarosan megtakarítási számlákat is nyithatnak majd maguknak. 

Erre a számlára az ügyfelek manuálisan is képesek lesznek pénzt utalni, de az Apple célja alapvetően a kártyás vásárlások során kapott pénz-visszatérítési jutalmak megfogása.

A vállalat szerint a megtakarítási számlának nem lesz semmiféle költsége, a minimális befizetési és a minimum egyenlegtartási kötelezettségektől is eltekint, továbbá magas kamatra számíthatnak a rajta pénzt tartók. A kamat mértéke egyelőre nem derült ki, de némi kontextusként nemrég a PayPal is hasonló szolgáltatást indított, abban évi 2,45 százalék kamatot kapnak az ügyfelek.

A Goldman Sachs segítségével egyelőre csak az Egyesült Államokban piacra dobott Apple Card esetében alapvetően egy százalék a pénzvisszatérítések mértéke, az Apple Payjel való fizetés esetén két százalék, az Apple-nél és a partnereinél (például Uber, Nike, T-Mobile USA) való fizetések után pedig három százalék jár vissza.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.