Az ukrajnai háborúra kerestek rá a legtöbben idén Magyarországon

Az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben az idei év összesített magyar Google-listáját, a felkapott keresések tízes toplistáját Ukrajna vezeti.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2022. 12. 07. 13:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Google sajtóirodájának szerdai közleménye szerint dobogós helyezést értek el 2022 fontos hazai eseményei, így a népszámlálás és választás keresőszavai is. A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között előkelő helyet foglal el például az Uncharted, a Sárkányok háza, a Celeb vagyok, ments ki innen! és az X faktor.

A legnépszerűbb sporteseménynek a Nemzetek Ligája bizonyult, amellyel kapcsolatban a magyar–olasz és a magyar–angol meccs pillanataira és eredményeire voltak igazán kíváncsiak a felhasználók. 

Ezt követi a téli paralimpia megnyitó ceremóniája, illetve a női kézilabda Európa-bajnokság.

Az emberek között Herceg Erika, Kulcsár Edina, Vlagyimir Putyin a sorrend, az elhunytak közül Berki Krisztiánra, Csollány Szilveszterre és Babicsek Bernátra kerestek rá a legtöbben.

Az idei év legdivatosabb receptjei esetében a fasírt, a franciasaláta és a tócsni elkészítési módjai után érdeklődtek a legtöbben. A közkedvelt elektronikai eszközök harcát az iPhone-termékek nyerték, a videójátékok sorában a Lost Ark volt a legnépszerűbb az Overwatch 2 és a God of War Ragnarök előtt.

Mint írták, a Google – összegyűjtve keresőmotorjának legfrissebb adatait – idén huszonötödik alkalommal tette közzé a leggyakoribb keresések listáit. 

A Year in Search oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei tekinthetők meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.