Felhasználói jelszavakat is kiloptak a jelszókezelő szolgáltatásból

Feltörhetők lehetnek a gyenge mesterjelszót beállítottak széfjei.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu2022. 12. 25. 11:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltörhetők lehetnek a gyenge mesterjelszót beállítottak széfjei.

A LastPass tájékoztatása szerint a korábban véltnél masszívan súlyosabb volt az idén augusztusi hackertámadása, az elkövetők egy korábbi betörés során megszerzett adatokat felhasználva minden titkosított és titkosítatlan felhasználói adatot le tudtak menteni a szerveréről. 

A jelszókezelő szolgáltatásnak körülbelül 33 millió egyéni és százezer üzleti felhasználója van.

Az ellopott adatok körébe beletartozik az a titkosított állomány is, amelyben a felhasználók által mentett nevek és jelszavak találhatók, így csak a létrehozásakor megadott mesterjelszó állja útját annak, hogy a bűnözők hozzáférjenek a benne található információkhoz.

Ennek megfelelően a LastPass nem kimagasló erősségű mesterjelszót beállított felhasználói jobban teszik, ha fontossági sorrendben elkezdik megváltoztatni a különféle jelszavaikat, kezdve magával a mesterjelszóval, még mielőtt visszaélések történnének az internetes fiókjaikban.

Sajnos a titkosítatlanul tárolt felhasználói adatok is felhasználhatók lehetnek kémkedésre vagy visszaélésekre, többek közt weblapok címei, különféle metaadatok, cégnevek, számlázási címek, e-mail-címek, telefonszámok, IP-címek szivárogtak ki a vállalattól.

Az eredeti cikk Felhasználói jelszavakat is kiloptak a LastPasstól címmel olvasható az Origó.hu oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.